Swift meer kwaliteit dan VVA’71

Swift kon vandaag met een fitte selectie aantreden tegen VVA’71. Fit wel, maar toch een laatkomer. Mohammed Benlahcen Bouabgha zag hierdoor zijn basisplaats aan zijn neus voorbij gaan.

Het was een heuse topper. De nummer twee tegen de nummer drie op het mooie sportpark aan het Olympiaplein. Swift begon goed aan de wedstrijd en wilde vanaf het begin het spel maken. VVA’71 liet dit toe, maar zorgde met messcherpe counters voor veel gevaar. Swift kreeg al in de eerste minuut een kansje via Olaf Terhaar Sive Droste, maar had moeite met de snelle omschakeling van VVa’71. Keeper Rogier Schrama voorkwam tot twee keer toe een achterstand. Na een paar omzettingen kreeg Swift meer controle en kon de aanval gezocht worden. Sil Zijlstra kwam een paar keer goed door over rechts, maar zijn voorzetten konden niet verwerkt worden.

Na een half uur spelen was het toch raak. Wederom een voorzet vanaf rechts en de slimme Tobias Kuyvenhoven legde de bal met zijn hoofd neer. Wie anders dan Minne van Woersem draaide goed met de bal mee en werkte af in de verre hoek. Een klassegoal. 1-0. VVA’71 was van slag en stond toe te kijken hoe twee minuten later een corner van wederom Kuyvenhoven bij de tweede paal ingeknikt werd door Terhaar Sive Droste. 2-0. Swift had de voorsprong die het wilde en kon deze gaan verdedigen. Tot ontevredenheid van trainer Dick Krommenhoek bleef het spel echter nerveus, waarbij een goede opbouw via het middenveld vaak werd overgeslagen.

In de tweede helft verwachtten de honderd toeschouwers een stormloop van VVA’71, maar al snel bleek dat de ploeg geen vuist kon maken, mede door scherp verdedigen van de Swift defensie. En waar er wel gevaar dreigde leek het alsof VVA-aanvaller Krikke meer op eigen succes uit was dan dat hij oog had voor zijn medespelers. Swift vond het goed zo en speelde de wedstrijd gecontroleerd uit. Jesse Annoh-Wijnar niet. Hij werd gewisseld. Opmerkelijk, want deze speler is zeer getalenteerd en heeft de acties van een topspeler. In de tweede helft leek hij echter alleen tegen zichzelf te voetballen en raakte hij bijna iedere bal kwijt. Laatkomer Benlahcen zorgde na zijn invalbeurt wel voor dreiging, maar helaas zonder resultaat. De 2-0 bleef tot het eindsignaal op het bord staan.

Trainer Dick Krommenhoek was na afloop blij met de drie punten, maar bleef kritisch.
Krommenhoek: ‘We hadden de ruimte om te voetballen, maar in plaats van het rustig via het middenveld op te bouwen kozen we voor te diepe ballen. Dat we de nul hielden is een compliment maar in het eerste kwartier gaven we teveel weg. Daarna stond het orginisatorisch veel beter trouwens. Toen het 2-0 was, hoefden wij niet meer zo nodig en gokten we op de counter.’

Weer drie punten en zo langzamerhand lijkt iedereen zich op te gaan maken voor de clash tussen Swift en Ajax op 31 maart aanstaande. Volgens Krommenhoek niet zo vanzelfsprekend.

Krommenhoek:’Ajax moet volgende week naar CSW. Ik voorspel je dat ze niet met drie punten naar Amsterdam komen.’

Dat zou zo kunnen zijn, want na het vertrek van Adelaar lijkt CSW de weg omhoog te hebben gevonden, getuige de 4-0 winst uit bij Roda’46 vandaag. Leuk en aardig, maar Swift zelf moet volgende week eerst maar eens zien te winnen bij Lelystad’67, een tegenstander die op papier makkelijker lijkt dan in werkelijkheid.

Het Amsterdamsche Voetbal bedankt bij deze iedereen bij Swift voor de zeer gastvrije ontvangst en kijkt nu al uit naar de 31ste .

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)