Swift meldt zich door fraaie zege op Achilles Veen in subtop

In de zaterdag hoofdklasse A heeft Swift een knappe overwinning geboekt. Op eigen veld versloeg de ploeg van Bart Logchies Achilles Veen met 3-2. Tim Wulffraat was met twee treffers weer belangrijk voor zijn ploeg.

Swift begon goed aan de wedstrijd en was in het eerste deel van de wedstrijd sterker dan de bezoekers. Toch kregen de Amsterdammers na een half uur spelen een domper te verwerken. Joep van den Ouweland zette de bezoekers tegen de verhouding in op voorsprong. “Die goal kwam eigenlijk uit het niets,” aldus Wulffraat. “We hadden tot dat moment de controle over de wedstrijd. Door die tegentreffer moesten we van tactiek gaan veranderen en meer naar voren gaan voetballen.”

Die tactiek leverde voor Swift wel het gewenste effect op, want de thuisploeg kwam vlak voor rust op gelijke hoogte. Een goede voorzet van Syrano Morrison werd door Wulffraat bij de eerste paal binnen getikt. Beide ploegen gingen daardoor rusten met een 1-1 stand op het scorebord.

De gelijkmaker van Wulffraat had de thuisploeg blijkbaar het nodige vertrouwen gegeven, want Swift schoot na de rust uit de startblokken. Een minuut na rust was het opnieuw Wulffraat die voor de 2-1 tekende. De spits nam een afgeslagen bal in één keer op zijn schoen en schoot de bal fraai in de touwen. “Dat was zeker mijn mooiste goal van de wedstrijd en natuurlijk ook heel belangrijk. Het is lekker dat we vlak na rust meteen op voorsprong kwamen.”

Swift ging door en beloonde zichzelf voor het goede spel. Mathieu Cristianen zette zijn ploeg op 3-1 door een corner kwam binnen te koppen. Na de treffer van Cristianen bleef Swift de overhand houden, maar vergat het de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Mallqui Cabezas kreeg een opgelegde kans, maar wist het net niet te vinden. De grootste kans op de 4-1 was voor Jaap Smeeing. Hij mocht vanaf elf meter aanleggen, maar faalde. “We lieten het echt na om de wedstrijd te beslissen. En dan weet je dat hij zomaar aan de andere kant kan vallen.”

Wat Wulffraat al dacht, gebeurde ook. Een kwartier voor tijd zorgde Sen Aerts namens Achilles Veen voor de aansluitingstreffer. Swift kwam in de slotfase nog wel even onder druk te staan, maar tot echte grote kansen leidde dit niet voor de bezoekers. Swift hield stand en boekte zo een fraaie zege. “We maakten het onszelf onnodig moeilijk, maar na de 3-2 zijn we eigenlijk niet echt in de problemen meer gekomen. Toch blijft het altijd even billen knijpen, want je weet ook dat hij zomaar verkeerd kan vallen. Gelukkig gebeurde dat niet. Het zou ook erg onterecht zijn geweest want wij verdienden zeker de overwinning.”

Swift klimt door de zege naar de zesde plaats op de ranglijst. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag hoofdklasse A.