Swift moet nog stappen maken na nederlaag tegen Ter Leede

Na zes wedstrijden staat Swift op een tegenvallende tiende plaats in de zaterdag Hoofdklasse. De ploeg van Mark Evers ging met duidelijke cijfers onderuit op bezoek Ter Leede: 4-1.

“Als wij denken dat we alleen kunnen leunen op onze voetballende kwaliteiten, dan zullen we weinig punten pakken”, is Evers duidelijk. “Tegen de lagere teams redden we ons daar nog wel mee, maar tegen gelijkwaardige ploegen moet het iets volwassener worden. De laatste stap is om het tegen de top-4 ploegen, voor mij toch wel Noordwijk, Ter Leede, Hoek en Achilles Veen te laten zien. Vandaag was dat nog niet goed genoeg.”

20161001-ter-leede-swift-foto-paul-stoeltie-sieuwerd-teerink

De eerste helft was volgens Evers zelfs “van beide kanten passieloos en zonder beleving.” De eerste serieuze bal van Ter Leede richting het doel leverde meteen de openingstreffer op via de thuisploeg. Vincent Ammerlaan raakte de bal niet vol, maar via de rug van Mike Ruijter stond doelman Sieuwerd Teerink op het verkeerde been en was de 1-0 een feit. De 2-0 viel met nog meer geluk voor de ploeg uit Sassenheim. Teerink stompte de bal ongelukkig voor de voeten van Jesse Dingjan, die wel raad wist met dit buitenkansje.

In de tweede helft koos Swift iets meer voor de aanval. “Maar er heeft nooit echt iets ingezeten voor ons”, aldus Evers. “Ter Leede speelde de voorsprong goed uit. Je ziet dat ze daarin veel verder zijn. Meer ervaring. De voorsprong was puur geluk, maar ze weten wel hoe ze er mee om moeten gaan. Terwijl ik denk dat áls er een moment was om van Ter Leede te winnen, het vandaag zou zijn geweest. Hier hebben we echter geen seconden aanspraak op gemaakt, vooral vanwege onze instelling.”

20161001-ter-leede-swift-foto-paul-stoeltie-penalty-bas-buimer

Met die instelling doelt Evers vooral op de fase na de 3-1. Dingjan leek de wedstrijd tien minuten na de rust te beslissen met de 3-0, maar Bas Buimer deed met een benutte strafschop een kwartier voor tijd nog iets terug voor de Amsterdammers. “Daarna sloop er een beetje onrust in bij Ter Leede, maar hier gingen we te gezapig om.” Ter Leede kwam namelijk niet meer in de problemen en stapte uiteindelijk met een 4-1 zege van het veld af na nog een laat doelpunt van Ammerlaan.

20161001-ter-leede-swift-foto-paul-stoeltie-max-van-wakeren

Op basis van doelsaldo staat Swift nu tiende in de Hoofdklasse, maar volgens Evers moeten daar nog geen conclusies uit worden getrokken. “We staan op vier punten van de nummer drie, dus er is nog niks aan de hand. Wel moeten we een harde les trekken uit deze nederlaag. En dat is een beetje hetzelfde als vorig seizoen: dat we het niet redden met alleen leuk voetballen. We zullen echt nog stappen moeten zetten.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag Hoofdklasse.

Foto’s Paul Stoeltie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)