Home / Homepage / Swift moet weer op zoek naar trainer

Swift moet weer op zoek naar trainer

Dick Krommenhoek en Swift (zaterdag eerste klasse) gaan na dit seizoen niet met elkaar verder. Niet omdat ze ontevreden zijn met elkaar, maar omdat Krommenhoek gaat verhuizen naar Steenwijkerwolt. Ruim 120 kilometer van het Olympiaplein. Beide partijen vonden dat iets te ver.

Zo moet de koploper van de eerste klasse A wederom op zoek naar een nieuwe trainer. Het wordt de vijfde trainer in vijf seizoenen. Bijna Swift onwaardig zou je zeggen, nadat het van 1994 tot 2004 onder leiding stond van Rob Wever (tegenwoordig Sporting Martinus). Daarna volgde twee jaar Taco Visser en twee jaar Kees Guijt. Vanaf de zomer van 2008 was het ieder jaar stuivertje wisselen. Dick Krommenhoek promoveerde naar de eersteklas, maar vertrok daarna naar Zuidvogels. Zijn opvolger Gerard Adelaar maakte zelfs de spong naar de hoofdklasse, maar ook hij keerde de club de rug toe. Zijn opvolger Adri Tap werd in de winterstop van 2011 ontslagen en Krommenhoek (inmiddels weg bij NVC) keerde terug. De samenwerking beviel wederom prima, maar een verhuizing maakt een eind aan de samenwerking. Krommenhoek: “Mijn vrouw komt uit de buurt van Steenwijk en ik heb daar een baan als gymleraar gekregen. Ik laat de Randstad achter me. Ik baal er als een stekker van want ik heb het erg naar mijn zin. Ik wilde niet weer zo’n korte periode bij de club zijn.” Even was er nog de twijfel bij de trainer maar na een gesprek met bestuurslid technische zaken Wolf Hommes, waarin de club aangaf dat het onverantwoord was om minimaal drie keer per week naar Amsterdam te rijden, legde hij zich daar bij neer. “Weersomstandigheden, files noem maar op. Zes uur onderweg voor een training. Ik begon in te zien dat het niet haalbaar was. Het is zo jammer. Toen ik mijn contract tekende hadden we de intentie om langer met elkaar door te gaan. Begin december hebben we met elkaar gesproken, maar het is gewoon gekkenwerk.”
Gekkenwerk wordt het het komende half jaar als nog. Vlak voor de kerstdagen verhuisde Krommenhoek met zijn gezin naar Steenwijkerwolt. De komende maanden zal hij ervaren wat dat ‘gekkenwerk’ allemaal in gaat houden. “Ik zie het in ieder geval niet als een probleem.”

Swift kan dus weer op zoek. En hopelijk naar een trainer die in het bezit van de juiste papieren om in de hoofdklasse te mogen trainen. Krommenhoek: “Toen ik het de spelers vertelde was er wel begrip. Zij voelde die beslissing ook wel aankomen. Maar ze hebben positief gereageerd en lieten gelijk weten kampioen te willen worden. Het zou een mooi afscheid zijn.”

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)