Home / Algemeen / Swift morst ook in duel met Rijnvogels punten

Swift morst ook in duel met Rijnvogels punten

Swift heeft in de zaterdag Hoofdklasse opnieuw punten laten liggen. Voor de derde week op rij bleef de ploeg van Bart Logchies zonder zege. Tegen Rijnvogels gaven de Amsterdammers twee keer een voorsprong uit handen: 2-2.

Op eigen veld begon Swift goed met direct in de eerste minuut een mogelijkheid voor Dennis Dinkgreve. Zijn vrije trap was net te scherp. Rijnvogels werd met de rug tegen de muur gezet. Elke lange bal was voor Swift, dat hierdoor druk kon blijven houden. Met succes: na een slippertje van doelman Jeffrey Verkerk was het voor Carlos Groen een koud kunstje om de bal van twee meter in het open doel te tikken: 1-0.

Dit bleek het startschot te zijn geweest voor een stroom aan Amsterdamse kansen. Voorzetten van Groen kregen geen passend vervolg en Fidel Yilmaz liet twee goede mogelijkheden onbenut. Omdat een tweede treffer uitbleef, kreeg Rijnvogels hoop op een gelijkmaker. Die viel ook voor de ploeg van Jimmy Simons (oud-trainer van Hoofddorp). Jaap van Duijn schoot een strafschop, na vasthouden, hard door het midden.

In de tweede helft werd het spel van de bezoekers beter, maar bleef Swift er veel uitkomen met lange ballen op Yilmaz en de snelheid van Groen. Ook zag Daan Sutorius een schot rakelings naast vliegen. Enkele minuten later was het op schitterende wijze wel raak. Met een halve omhaal maakte Jesse Dingjan de 2-1. “Ik weet niet of ik ooit eerder zo’n doelpunt heb gemaakt”. zei de doelpuntenmaker na afloop. Swift kon echter kort genieten van de voorsprong. Max van Steen draaide weg bij zijn directe tegenstander en schoot de 2-2 achter doelman Joost Meendering.

“De eerste 20, 25 minuten van de tweede helft speelden we echt goed. Dan maak je 2-1, maar moet je ook meteen 3-1 maken”, verzuchtte Bart Logchies. Met een gelijke stand op het scorebord werd het in de slotfase een open wedstrijd met veel kansen. De grootste was voor Rijnvogels-invaller Joey Lauhouh: zijn kopbal eindigde tegen de lat. “Wij spelen om te winnen, dat hebben we goed gedaan. Maar vandaag hebben we twee punten verloren.”

Door het gelijkspel zakte Swift weer een plek op de ranglijst. De Amsterdammers staan nu elfde. Volgende week komt nummer negen Achilles Veen (één punt meer) op bezoek aan het Olympiaplein. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag Hoofdklasse.

Verslag en foto: Kasper Spruijt