Swift morst punten tegen hekkensluiter Nootdorp

De sterke opmars van zaterdag Hoofdklasser Swift met drie zeges op rij is ten einde gekomen tegen Nootdorp. De ploeg van Bart Logchies gaf vijf minuten voor tijd de zege weg tegen de hekkensluiter, nadat de Amsterdammers verzuimden het duel te beslissen: 1-1.

“Echt ongelooflijk”, riep Teun van Zweeden na afloop. De rechtsback leek uit te groeien tot matchwinner. Na een uur spelen kreeg hij de bal in het strafschopgebied opeens voor zijn voeten, stond doelman Yannic Augustinus op het verkeerde been en kon Van Zweeden zo de 1-0 binnen schuiven. Een persoonlijk hoogtepuntje en ook lang geleden dat hij het net vond. “Ik zou mij niet eens meer kunnen herinneren wanneer ik voor het laatst heb gescoord. Oh ja, bij AFC een keertje. Dat is anderhalf jaar geleden.”

Tot dat moment viel er weinig te genieten aan het Olympiaplein. In de eerste helft waren uitgespeelde kansen behoorlijk schaars. Alleen Fidel Yilmaz brak door, maar hij faalde oog-in-oog met Augustinus. Vlak voor rust leefde Swift even op. Max van Wakeren zag zijn schuiver voorlangs gaan en Augustinus had een fraaie redding op een kopbal van Guido de Graaf. Direct na de hervatting redde de sluitpost ook goed op een kopbal van Yilmaz.

Na de 1-0 had de thuisploeg Nootdorp waar het hebben wilde, alleen verzuimden de Amsterdammers het duel vroegtijdig te beslissen. Een schot van Van Wakeren werd gekeerd door Augustinus, de rebound van Jesse Dingjan ook, Van Wakeren mikte vervolgens twee keer naast en Guido de Graaf kwam net niet lekker uit om de trekker over te halen. Het missen van die kansen kwam Swift duur te staan. Terwijl de thuisploeg even met tien man op het veld stond – Van Zweeden werd behandeld voor kramp – sloeg Nootdorp toe via Daley Windhorst: 1-1.

Ondanks verwoede pogingen van Swift lukte het niet meer een overwinning te forceren. Van Wakeren was hier dichtbij, maar Augustinus tikte zijn pegel knap over. “We zijn de hele wedstrijd beter, vooral de tweede helft”, ging Van Zweeden verder. “Dan moet je de 2-0 of 3-0 maken, want dan geef je Nootdorp geen hoop meer. Je denkt ‘m te winnen, toch speel je gelijk. Dat voelt als verlies. Als we deze hadden gewonnen, konden we bovenin meedoen. Nu blijven wij een beetje in het midden.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag Hoofdklasse.