Swift na verlenging naar finale nacompetitie

In de halve finale van de nacompetitie ging de zondagselectie op bezoek bij VVZA in Amersfoort, dat zich hoopte te handhaven in de tweede klasse. Swift speelt juist voor promotie naar dat niveau. Normaal gesproken spelen de Amersfoorters op een prima grasmat omringd door bomen, maar er werd uitgeweken naar het naastgelegen kunstgrasveld. Dat lag volledig in de zon, dus werd het nog wat meer afzien voor de 22 mannen op het veld.

Omdat de Amsterdamse bus vertraagd was, begon het duel twintig minuten later dan gepland. Bij de eerste poging van VVZA was het na zeven minuten meteen raak. Fabian Bakker kwam naar binnen en schoot de bal achter Rien de Jong. Na ongeveer een kwartier kon Maik van Elst alleen op het doel af. Hij werd afgestopt met een tackle, waarbij Swift goed weg kwam zonder kaart. Tot de wedstrijd ongeveer een half uur onderweg was, liet Swift vrij weinig zien. Daarna kwamen de bezoekers wat beter in de wedstrijd. Er ontstonden kansjes en vervolgens kreeg de ploeg ook een penalty. Die werd door Stijn van der Slot keurig in de rechterhoek geschoven en zo stond het opeens 1-1. Even later werden de Amsterdammers opnieuw gevaarlijk. Jamiro Neyhorst stoomde op en kon vanaf de achterlijn tot een schot komen, maar dat was een prooi voor de Amersfoortse doelman.

Na rust ging het spel over en weer. Zo was er een goede kans voor VVZA toen Freek Rubrech een goede bal gaf op Van Elst, die op zijn beurt Yannick Vink probeerde te bereiken. Vink kon echter net niet bij de voorzet komen. Aan de andere kant was Swift gevaarlijk met Van der Slot, maar ook hij kon de bal niet goed raken. Zo waren er de hele tweede helft kansen over en weer, maar vielen er geen goals meer. Het werd dus verlenging.

Al vroeg in de verlenging maakte Swift de 1-2 via captain Thomas Terstegen. Daardoor moest VVZA meer risico nemen en dat leverde soms best serieus gevaar op, zoals een kopbal van Felix Stoffels. Maar de risico’s die VVZA nam, leverden ook nieuwe kansen op voor Swift. Zo kon Van der Slot eruit in de tweede helft van de verlenging, maar speelde Swift het slecht uit en kon een VVZA-speler zich er nog tussen gooien. Uiteindelijk wisten de Amsterdammers wel te profiteren van de ruimte die ontstond. Siem Ingelse speelde Tim Asbreuk uit. Hij kon zelf voor het schot gaan, maar zag dat Stan Roosken er beter voor stond en legde de bal af. Roosken maakte er 1-3 van en daarmee was het duel gespeeld.

VVZA degradeert naar de derde klasse, Swift speelt volgende week de finale tegen Saenden.

Bekijk via de link hieronder alle uitslagen in de nacompetitie:

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)