Swift naar beslissingswedstrijd

Je kunt 26 wedstrijden in een seizoen spelen en dan op één doelpunt na de nacompetitie missen. Je kunt ook 26 wedstrijden spelen en dan met het laatste winnende doelpunt een beslissingswedstrijd afdwingen. Gek genoeg overkwam het Swift allebei vandaag. Bij een 2-0 voorsprong werd er een glaszuiver doelpunt onthouden, maar bij de 2-2 stand maakte Swift in onderliggende positie toch nog de winnende 3-2. Het resultaat is een beslissingswedstrijd tegen Zwaluwen 30 aanstaande dinsdagavond. Plaats van handeling om 20.00u zal het kunstgrasveld van Marken zijn.

Vooraf was het belang van de wedstrijd duidelijk. Tegenstander VVZ 49 kon de derde periode binnenslepen en Swift kon via de ranglijst de plaats van de tweede periode opeisen. Voor Swift was een overwinning noodzakelijk, aangezien de kans redelijk aanwezig was dat concurrent Zwaluwen 30 ook zou winnen bij het uitgespeelde Zuidvogels. Het doelsaldo zou tussen Swift en Zwaluwen dan beslissend zijn. Swift had hierbij een marge van slechts één goal.

Voordat de wedstrijd was begonnen zat iedereen in de bestuurskamer van Swift dus al te rekenen. Niet onterecht bleek achteraf. Swift begon goed aan de wedstrijd. Door veel druk te zetten kwam VVZ er niet echt uit. Tim Steij en Tijs Boeting waren zeer beweeglijk in de aanval en dit leidde tot een paar kansjes. Eerst kwam Steij erdoor op links, maar zijn voorzet bereikte Boeting net niet. Daarna was het Boeting die slim tussen keeper en verdediger kwam en de bal afsnoepte. Het hoekje daarna om nog te scoren was echter te klein geworden.

Na tien minuten was het raak voor Swift. Na een goed gecombineerde aanval liet Boeting de bal slim lopen voor Mo Bouabgha, die bij de tweede kapte en de bal in de verre hoek afwerkte. Na deze 1-0 was Swift even heer en meester, maar VVZ begon daarna langzaam uit de schulp te kruipen. Vooral Mathijs Kortland was een handenbinder voor de Swift verdediging. Zo rond het half uur gebeurde er ineens van alles. Max van Wakeren van VVZ drong door in het strafschopgebied en Teddy Jansen van Swift wilde corrigeren, maar raakte de aanvaller toch net te hard. Penalty voor VVZ. Erik Kool van VVZ ging achter de bal staan, maar vond keeper Bogdan Constantin van Swift in de benedenhoek waar hij de bal plaatste. Opluchting bij Swift, dat een minuut later bij een voorzet de bal tegen de hand van een VVZ verdediger zag komen. Dit was toch echt een paar meter binnen de zestien. De warrig leidende scheidsrechter Ferit Akkaya nam de enige beslissing die hij niet mocht nemen. Hij gaf een vrije trap aan Swift buiten het strafschopgebied. Dezelfde Akkaya moest even later aan zijn kuit verzorgd worden, vanwege een blessure. Of het een met het ander te maken had is onduidelijk, maar hij floot niet zijn beste wedstrijd vandaag. Nog voor rust belandde Swift in een zetel. Waar iedereen aan een vrije trap dacht gaf Akkaya voordeel en Teddy Janssen profiteerde door zijn combinatie voort te zetten. Hij mocht door tot in de zestien, waar hij verdomd weinig tegenstand kreeg. Hij rondde koelbloedig af en met deze 2-0 marge kon Swift gaan rusten, wetende dat er bij Zwaluwen 30 nog niet was gescoord.

Tijs Boeting in duwgevecht
Tijs Boeting in duwgevecht

In de tweede helft moest keeper Kevin Melessen van VVZ zich geblesseerd laten vervangen door reservedoelman R. van der Brink. Swift had ongetwijfeld nog de beste intenties om het vroegtijdig af te maken, maar VVZ begon steeds meer in de laatste kans te geloven. Swift moest achteruit. Toch leek het snel afgelopen toen Boeting de 3-0 maakte. Akkaya keurde deze om onbegrijpelijke reden af. Dit door het tumult dat heerste op het veld na een zware overtreding door VVZ. Akkaya liet echter doorspelen en lette net als menigeen even niet op de bal. Boeting ontfutselde deze van de keeper en tikte binnen. Een overtreding zat daar toch echt niet bij. Keeper van der Brink van VVZ kreeg echter een vrije trap mee. Geen 3-0, maar ook nog niets aan de hand voor Swift. Het venijn zat hem in het laatste half uur. Swift kwam er niet meer uit en VVZ ging drukken. Eerst was het Saddy de Koning die de 2-1 maakte en kort daarna was het Mathijs Kortland die de 2-2 scoorde, na een combinatie waarbij hij recht voor het doel vrij kon schieten. Nu had Swift ineens niets meer, aangezien doordrong dat Zwaluwen inmiddels op voorsprong stond bij Zuidvogels. Met nog tien minuten op de klok bracht Bouabgha voor Swift toch nog de uitkomst. Hij werd door Steij vanuit het midden op links aangespeeld en ging buitenom bij zijn verdediger. Met een rollertje rondde hij keurig af in de verre hoek. Swift stond met 3-2 op winst. Tja, en toen werd bekend dat Zwaluwen op 1-3 winst stond tegen Zuidvogels. Trainer van Swift David Vecht spoorde zijn mannen nog aan om een extra goal te maken, maar dat was teveel van het goede, hoewel Boeting van dichtbij nog op de keeper stuitte.

Ñ
Mo Bouabgha kijkt zijn zojuist genomen corner na

Waar iedereen vooraf al over speculeerde was waarheid geworden. Na 26 wedstrijden staan Swift en Zwaluwen 30 op een gedeelde derde plaats met een gelijk doelsaldo. Door het verlies van VVZ pakte Eemdijk trouwens nog de derde periode. Dit voor de volledigheid. Het vervolg is een beslissingswedstrijd aanstaande dinsdag tegen Zwaluwen. Mocht Swift deze wedstrijd winnen dan stuit het op Rijnvogels in een poule van drie. Als laatste zal daar Volendam of ARC bijkomen uit de hoofdklasse. Deze laatste twee ploegen moeten ook dinsdag een beslissingswedstrijd hiervoor spelen.

Scheidend trainer Vecht van Swift kon er wel om lachen.
Vecht:’Ik voel me enigszins bestolen door de scheidsrechter, maar ik hou er niet van om dat te zeggen. Het is zoals het is en wij moeten dinsdag aan de bak.’

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)