Swift naar nacompetitie

Swift is er vanavond in geslaagd om de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse te bereiken. In de beslissingswedstrijd op Marken tegen Zwaluwen 30 werd er uiteindelijk met 4-1 gewonnen van de nog resterende negen man van de tegenstander. Een wedstrijd die maar moeizaam op gang kwam, ontaarde rond de rust in een waar gevecht, letterlijk en figuurlijk. Swift bleef het rustigste en verdiende de overwinning.

Swift begon net als Zwaluwen zenuwachtig aan het duel. De angst om een doelpunt tegen te krijgen was zichtbaar en het spel speelde zich vooral af op het middenveld, waar beide ploegen ook veelvuldig balverlies leden. Na een kwartier werd er pas het eerste schot op doel gelost. De inzet van Mo Bouabgha was echter te slap. Een minuut later probeerde Tijs Boeting het ook zonder resultaat. Na een half uur zat er totaal geen beweging in de wedstrijd en een doelpunt leek ver weg, totdat Tijs Boeting vanaf het midden werd aangespeeld. Hij liep iets voorbij laatste verdediger Nico Keijzer van Zwaluwen 30 het strafschopgebied in. Keijzer raakte Boeting licht aan en scheidsrechter Van Beek floot voor een strafschop. Zwaar bestraft, maar mogelijk. De rode kaart voor Keijzer was echt te zwaar. Tijs Boeting benutte zelf de strafschop en met elf tegen tien leek Swift met 1-0 makkelijk de rust te halen. Voor het verstrijken van de 45 minuten kreeg echter ook Zwaluwen 30 een penalty. Ricardo Pengel ging op snelheid voorbij Robert Molenaar van Swift, die te laat zijn sliding inzette. Penalty en geel voor Molenaar, aangezien het geen scoringskans was. De penalty werd echter ruim over geschoten door Roel de Vries van Zwaluwen 30. Swift haalde opgelucht adem en kon in de rust het verdere strijdplan gaan bedenken.

Tijdens de pauze was er geen rustgevende thee gedronken klaarblijkelijk. Tim Steij haalde verwoestend uit vanaf twintig meter en tekende de 2-0 aan. Steij maakte kort daarna een te harde overtreding, waarna een opstootje ontstond. Jurgen Roozendal van Zaluwen 30 liep op de kluwe af wierp met een judoworp een speler van Swift op de grond. Roozendal mocht vertrekken, geheel terecht. Steij kreeg geel. Swift stond nu tegen negen man en meer doelpunten was en kwestie van tijd. Bouabgha schoot eerst nog keihard op de lat, alvorens Boeting met een bekeken stift de keeper het nakijken liet. 3-1. Na opnieuw een schot van Bouabgha kon Sil Zijlstra de rebound binnenwerken. Deze goal betekende de eindstand van 4-1. Na een verhit avondje op het gastvrije Marken mag Swift zich opmaken voor de nacompetitie. Aanstaande zaterdag de ouverture tegen Rijnvogels. In de poule zal ARC of Volendam er nog bij komen.

Ñ

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)