Home / Algemeen / Swift nu echt koploper na zege bij Forum Sport

Swift nu echt koploper na zege bij Forum Sport

Zaterdag eersteklasser Swift is met nog zes wedstrijden te gaan nu echt koploper geworden. De ploeg van Kees Oostermeijer won met 0-4 bij Forum Sport en zag Deltasport, dat de minste verliespunten had, met 1-0 verliezen van Voorschoten. Promotie naar de hoofdklasse is dichterbij dan ooit.

Tegen Forum Sport stonden de Amsterdammers na 23 minuten al op een comfortabele 0-2 voorsprong door treffers van clubtopscorer Jaap Smeeing. Tijs Boeting en Tobias Kuijvenhoven maakte de andere twee doelpunten. Zes wedstrijden dus nog, waaronder thuis tegen concurrent Deltasport. Twee jaar op rij ging het in de beslissende nacompetitiewedstrijd mis. Twee jaar geleden tegen Volendam  werd verloren (een gelijkspel was toen voldoende) en vorig jaar op eigen veld tegen Deltasport werd wel gewonnen, maar kwam de ploeg van Oostermeijer een doelpunt te kort. Nu zou het dus wel eens kunnen gaan lukken.

2015-03-21 17.12.27

Oostermeijer: “Zo staan wij er helemaal nog niet in.  Dat moeten we als Swift zijnde ook niet doen. ER telt momenteel maar een ding en dat is de volgende wedstrijd tegen Deltasport. Iedereen roept nu dat we koploper zijn, maar daar wil ik niet mee bezig zijn. We zijn een sterke ploeg en als we gewoon doen wat we moeten doen, dan kunnen we net als vandaag, gewoon heel goed spelen. Het had tegen Forum Sport ook wel 6-0 kunnen worden.”

Zaterdag staat dus gelijk het cruciale duel tegen Deltapsort op het programma. De voorsprong bedraagt bij punten, maar de ploeg uit Vlaardingen heeft een wedstrijd minder gespeeld. Daar tussen staat nog Sportlust. Zij hebben een punt minder dan Swift. De strijd is dus nog lang niet gestreden. Oostermeijer bekijkt het van wedstrijd tot wedstrijd. “Ik ga niet rekenen. Met Sportlust, Deltasport en misschien ook nog wel Haaglandia zal het een mooie strijd worden. Tegen Deltasport hoef ik niemand te motiveren. Iedereen heeft die wedstrijd van vorig seizoen (toen Swift dus niet promoveert, red.) nog in zijn hoofd zitten. Als we die winnen kijken we pas weer naar de volgende tegenstander.”

2015-03-21 17.12.14

Na Deltasport volgen nog uitwedstrijden tegen HVC’10 en Nootdorp en thuiswedstrijden tegen Valken’68, DSO en ARC.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 1B