Swift opent met overwinning

Swift beleefde vanmiddag de gewenste seizoenstart. Thuis aan het Olympiaplein werd met 2-0 gewonnen van Eemdijk, dat de gehele tweede helft met 10 man speelde. De uitslag had hoger uit kunnen vallen, maar Swift kon niet doordrukken, terwijl Eemdijk op de knieën lag.

De eerste wedstrijd dit seizoen voor Swift begon stroef. De ploeg van David Vecht probeerde het iniatiatief te nemen en dominant te spelen. Dat lukte aardig, maar Eemdijk zat er kort bovenop zodat er geen uitgespeelde kansen konden worden genoteerd. Tijs Boeting was verkozen boven nieuwe aanwinst Tim Steij, maar de spits van Swift werd moeilijk bereikt het eerste half uur. In de 20e minuut lostte Robert Molenaar het eerste schot op goal en in de 30e minuut kon Sil Zijlstra zijn hoofd net niet achter de bal krijgen. Tobias Kuyvenhoven probeerde het twee keer van afstand, maar zijn schoten waren niet tussen de palen. Olaf Terhaar organiseerde alles van achteruit en deed dit goed. De wedstrijd leek een beetje op slot te zitten. Deze drie namen waren typerend voor Swift vanmiddag. Zijlstra, Kuyvenhoven en Ter Haar vormden de motor voor de latere overwinning.

Kort voor rust brak de wedstrijd los. Henk Koelewijn van Eemdijk zag in de 45e minuut zijn tweede gele kaart. Hij kon vertrekken. Waarbij aangetekend dat zijn eerste gele kaart onterecht was. Swift drukte meteen door en nog voor de thee scoorde Tijs Boeting de 1-0 na een knappe steekbal. Met verhitte gemoederen aan de zijde van Eemdijk floot scheidsrechter Jan Smit voor de pauze.

1-0 door Tijs Boeting

Na de pauze was Eemdijk nog steeds niet gekalmeerd. Trainer Cor van Garderen werd met rood verwijderd na aanmerkingen op de leiding. Dat het niet boterde tussen de scheids en Eemdijk vandaag blijkt uit de 5 gele en 2 rode kaart die de ploeg ontving vandaag. Swift bleef wel rustig en uitblinker Ter Haar werkte een keurig teruggelegde bal met de binnenkant van de voet af via de onderkant van de lat. 2-0. Hiermee was het verzet van Eemdijk gebroken en kalmeerde de ploeg. Swift kreeg in het resterende deel van de wedstrijd veel ruimte. Onder andere Mo Benlachen kwam veelvuldig door op rechts. Doelpunten vielen er niet meer. Ook de ingevallen Tim Steij kon het net niet vinden, net als nieuwkomer Bilal El Amrani. Laatstgenoemde, zeer talentvolle speler kon zijn stempel vandaag nog niet op de wedstrijd drukken. Eindstand 2-0.

2-0 door uitblinker Olaf ter Haar

Trainer David Vecht was zeer tevreden na afloop.
Vecht:’Ik vond het een terechte overwinning, hoewel het leek of we tegen 11 man beter speelde dan tegen 10 man. We hadden er meer uit kunnen halen. Toch een compliment voor mijn ploeg en met name de verdediging. We hebben bijna niets weggegeven´.

Dat Vecht fanatiek alle cijfers bijhoudt blijkt uit de verdere analyse.
Vecht:´Wij hebben 21 doelkansen gehad, Eemdijk maar 3. Uit de balcontacten van Bilal El Amrani blijkt dat hij zich verbeterde gedurende de wedstrijd.’

Volgende week wacht een uitdaging voor Swift. Uit bij CSW in Wilnis moet blijken of de ploeg het ook in uitwedstrijden kan waarmaken, iets waar het vorig jaar nog wel eens mis ging.