Swift niet opgewassen tegen koploper Noordwijk

In de zaterdag hoofdklasse A is Swift er niet in geslaagd om te stunten tegen koploper Noordwijk. De ploeg van Bart Logchies stond na een half uur al met 0-3 achter. Uiteindelijk ging Noordwijk met een 0-4 zege aan de haal.

Swift begon absoluut niet slecht aan het duel, maar de ploeg keek na zeven minuten wel al tegen een achterstand aan. Noordwijk sloeg uit haar eerste beste kans gelijk toe. Thomas Reynaers was het eindstation van een goede aanval en kopte de 0-1 tegen de touwen. Swift was vier minuten later wel dichtbij de gelijkmaker. Dennis Dinkgreve had echter pech dat zijn kopbal uit een corner op de lat belandde. Ook Noordwijk was daarna gevaarlijk uit een corner van aanvoerder Martijn Le Conge. Nick van Staveren knikte naast.

Na ruim een kwart wedstrijd ging het helemaal mis voor Swift. Volledige miscommunicatie tussen Guido Moelee en Bogdan Constantin werd keihard afgestraft door Tjeerd Westdijk. Twee minuten later bracht diezelfde Westdijk de stand zelfs op 0-3 na goed voorbereidend werk van Emiel Wendt. Tien minuten voor rust had Westdijk ook zijn derde kunnen maken, maar de aanvaller mikte naast. Pas vijf minuten voor rust liet Swift zich weer een keer zien. Een schot van Max van Wakeren werd overgetikt door doelman Aron Wijsman.

Na de rust ging Swift op zoek naar een treffer om de spanning iets terug te brengen in de wedstrijd, maar de Amsterdammers hadden moeite om tot goede kansen te komen. Noordwijk was wel dichtbij een goal. Sonny ten Hoope zag zijn schot op de lat uiteen spatten. Vijf minuten later kreeg Wendt een uitgelezen mogelijkheid op de 0-4, maar de spits stuitte op de voeten van Constantin. Aan de andere kant kon Fidel Yilmaz een goede aanval over meerdere schijven niet bekronen met een doelpunt.

Ruim twintig minuten na rust was de wedstrijd definitief gespeeld. Invaller Huig van Duijn verschalkte Constantin met een mooie lob: 0-4. De grootste kansen voor Swift op een treffer waren in het slot van het duel voor Van Wakeren. Wijsman had eerst een goed antwoord op een schot van de buitenspeler en even later zag hij zijn indraaiende vrije trap vanaf rechts op de paal eindigen. Swift scoorde niet meer en de Noordwijkers deden goede zaken in de strijd om het kampioenschap.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag hoofdklasse A.