Swift overklast De Meer en grijpt koppositie

In de zondag vierde klasse F is De Meer haar koppositie kwijt geraakt. Swift kende geen genade met de lijstaanvoerder en won met maar liefst 0-5 in Amsterdam-Oost. Door de overtuigende zege is het elftal van Bart Woldberg de nieuwe koploper en één overwinning verwijderd van het winnen van de tweede periode.

De Meer werd vanaf het eerste fluitsignaal weggeblazen door Swift. Na 15 seconden kreeg Imad el Boutaibi al een enorme mogelijkheid, maar de bal werd net voorlangs het doel van doelman Thiebo te Groen geschoten. Een minuut later was het wel raak voor de bezoekers. Andre Kuipers stuurde Jens Kimmel weg en de spits knalde vanaf dertig meter schitterend raak. Na de 0-1 drukte Swift door en lag een grote fout in de verdediging van De Meer aan de basis van de tweede treffer. Spits Kimmel pakte dit cadeautje maar al te graag uit en tikte de 0-2 langs Te Groen.

Swift was absoluut de baas op het veld en gaf in de eerste helft geen grote mogelijkheden weg. De Meer kwam rond de 25ste minuut voor het eerst in de buurt van het vijandelijke doel. Het afstandsschot van Tess Abbenhues was ongevaarlijk. Rond het halfuur werd de topper al beslist. El Boutaibi gaf Kimmel een niet te missen kans en dus schoot de aanvaller zijn derde treffer tegen de touwen.

Na rust probeerde De Meer met wissels en meer strijd in de wedstrijd te komen. Swift liet dit niet toe en kwam via een lage schuiver van Patrick Helmus zelfs op 0-4. De thuisploeg was via corners nog wel dicht bij een eretreffer, maar de lat en Swift-doelman Jamir Cornelia voorkwamen dit. In de slotfase wist Kimmel zijn vierde treffer van de middag te maken en eindigde het duel in een klinkende 0-5 zege voor Swift.

Swift-trainer Bart Woldberg was uiteraard blij met de overtuigende overwinning. “Een fantastisch resultaat. Hartstikke mooi dat we nu aan de leiding gaan, maar we zijn er natuurlijk nog lang niet. De koppositie behouden zal lastiger zijn dan er komen. Tegenstanders zullen ons serieuzer gaan nemen en anders benaderen. Onze eerste doelstelling is het winnen van de volgende wedstrijd (tegen hekkensluiter Arsenal, red.) zodat wij de tweede periode binnen hebben.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse F.