Swift passeert Geuzen Middenmeer na duidelijke zege

Zondag vierdeklasser Swift voert de druk op koploper Nieuw West United op. In een rechtstreeks duel om de tweede plek versloeg de ploeg van Bart Woldberg concurrent Geuzen Middenmeer overtuigend met 4-0.

Op het eigen Olympiaplein had Swift vanaf het begin het meeste balbezit. Geuzen Middenmeer probeerde met hun fysieke kracht het verschil te maken, waarbij de scheidsrechter veel toeliet. Het duurde tot de vijftiende minuut voordat de thuisploeg voor het eerst gevaarlijk was. Een laag schot van Thijs Burgmans werd gekeerd door Geuzen-doelman Sjoerd Jaasma. Vlak voor rust kwam Swift aan de leiding. Uit een voorzet van André Kuipers kopte Jens Kimmel fraai raak: 1-0.

De bezoekers hadden tot dat moment geen serieuze kans gehad. Ook de tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld. Swift was sterker dan Geuzen Middenmeer en verdubbelde na een uur spelen de marge. Burgmans sneed goed naar binnen en liet doelman Jaasma met een harde schuiver kansloos: 2-0.

Daarmee was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Diezelfde Burgmans vergat hierna het duel definitief te beslissen; zijn inzet eindigde op de paal en de rebound van Imad el Boutaibi werd van de lijn gehaald. Geuzen Middenmeer werd iets sterker en kwam een paar keer in het strafschopgebied van de thuisploeg, zonder echt de trekker over te halen.

In de slotfase liep Swift uit naar een ruime en overtuigende zege. Uit een hoekschop bracht Thomas Terstegen de 3-0 op het scorebord, waarna het slotakkoord voor Maurits van Vliet was. Op aangeven van Luuk van Disseldorp bepaalde hij de eindstand op 4-0.

Swift is Geuzen Middenmeer en Fortius nu voorbij op de ranglijst. De achterstand op lijstaanvoerder Nieuw West United, dat niet in actie kwam, bedraagt nog vijf punten. Hierbij moet wel worden aangetekend dat het onderlinge duel na een klein uur spelen werd gestaakt bij een 3-1 voorsprong voor de ploeg van Bart Woldberg. Het restant wordt op 28 april uitgespeeld.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E.