Swift raakt Bas Buimer kwijt aan FC Lisse

Bas Buimer vertrekt na één seizoen alweer bij zaterdag Hoofdklasser Swift. Ondanks dat de 24-jarige spits had aangegeven ook volgend seizoen aan het Olympiaplein te spelen, vertrekt Buimer naar derdedivisionist FC Lisse.

Op het moment dat Buimer toezegde bij Swift te zullen blijven, ondanks interesse van buitenaf, sprak hij met de technische commissie af dat hij vrij was om te praten met een club wanneer een interessante aanbieding voorbij zou komen. Dat was uiteindelijk Lisse. “Ik wilde niet naar een andere Hoofdklasser of lage derdedivisionist, het moest echt een stap vooruit zijn. De interesse was er begin januari al en de laatste twee weken is alles in een stroomversnelling gekomen. Ik heb het enorm naar mijn zin bij Swift en het is jammer dat ik vertrek, maar deze kans moet ik grijpen. Gelukkig gunt iedereen het mij.”

De overstap naar Lisse betekent meteen een grote stap vooruit naar de top van de Derde Divisie zaterdag, of zelfs de Tweede Divisie, mocht de huidige nummer twee promoveren. “Ik ben een persoon die zich makkelijk kan aanpassen aan het niveau en een nieuwe omgeving. Dat is dit seizoen bijvoorbeeld heel snel gegaan van de eerste klasse (Be Quick ’28, red.) naar de Hoofdklasse”, zegt de topscorer van de Hoofdklasse. Met zestien treffers heeft hij veel indruk gemaakt. “De spelers grappen er soms over met ‘kijk daar hebben we de topscorer’, maar ik ben er niet anders door geworden.”

Buimer, die door zijn vele doelpunten de bijnaam ‘Boem Boem Buimer’ heeft gekregen, hoopt dat zijn overstap naar Lisse net zo goed zal verlopen als zijn beginperiode in Amsterdam. “Ik heb nu de leeftijd om de stap te maken. Volgens de technische commissie mag ik het gaan uitvechten met Rowdy van der Putten. In het eerste seizoen hoop ik zoveel mogelijk te kunnen spelen. Ik wil mezelf blijven ontwikkelen, zodat ik straks van waarde kan zijn voor de club.”

In zijn laatste vier maanden kan de spits nog ‘genieten’ bij Swift. “Ik wil hier nog de bekerfinale bereiken, voor promotie spelen en minstens de 22 doelpunten halen.” Dan kan Buimer voor zichzelf met een goed gevoel naar Lisse vertrekken. “Ik heb er heel veel zin in. De club ademt voetbal. In de Bollenstreek leeft het enorm, ze hebben een grote aanhang en Lisse heeft de ambitie op het hoogste amateurniveau te acteren. Dat wil ik ook.”

Foto’s Paul Stoeltie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)