Swift schakelt na verre busreis Chevremont uit

Swift heeft de eerste horde van de KNVB-beker overleefd. In het verre Kerkrade waren de Amsterdammers met 1-3 te sterk voor eersteklasser Chevremont. Lang stilzitten is er niet bij voor de ploeg van trainer Bart Logchies. Komende woensdag is HBS namelijk al de volgende opponent in het landelijk bekertoernooi.

Met drie uur reizen op de heenweg en nog een terugreis van drie uur in het verschiet, hoopte Logchies absoluut niet op een verlenging. Die kwam er niet, want Swift maakte al vroeg na rust het verschil. Desondanks vond de nieuwe oefenmeester het treffen met Chevremont alles behalve eenvoudig. “Een lastige ploeg om tegen te spelen die veel pressie zet. Een groot compliment naar mijn ploeg. Voor veel spelers was het de eerste keer dat ze negentig minuten aan de bak moesten en dat hebben ze goed gedaan.”

De bezoekers openden sterk tegen de Limburgers, getraind door oud-betaald voetballer en trainer Jan van Dijk. Binnen het kwartier bracht Ron Rosenhart op aangeven van Jaap Smeeing Swift aan de leiding. In de fase na de openingstreffer verzuimde de zaterdag hoofdklasser de marge te vergroten. Onder andere Max van Wakeren en Tim Wulffraat vergaten de trekker over te halen. Vlak voor rust kreeg Swift hiervoor de rekening gepresenteerd. Daniël Meijer bracht de boel twee minuten voor de pauze weer in evenwicht: 1-1. “In de fase voor rust ebte het bij ons wat weg en hierdoor kwam Chevremont tegen de verhouding in op gelijke hoogte.”

In de beginfase van het tweede bedrijf kwam Swift met de schrik vrij. Chevremont kreeg een grote kans, maar daarna sloegen alleen de gasten nog de klok. De van AFC overgekomen Wulffraat zette Swift in de 53ste minuut via een diagonaal schot in de verre hoek opnieuw op voorsprong. Zestig tellen later was het via een eigen doelpunt van de thuisploeg uit een voorzet van Van Wakeren zelfs al 1-3.

Met deze voorsprong zat Swift op rozen. De formatie uit Zuid liet in het restant van de tweede helft meerdere kansen op een grotere uitslag liggen. In de slotfase was de thuisploeg nog twee maal gevaarlijk, maar er veranderde niets meer aan de 1-3 stand. “Een ronde verder, gelukkig zonder blessures. Woensdag tegen HBS, gelukkig een stuk dichterbij. Van origine een hele taaie tegenstander. Ik verwacht een totaal andere wedstrijd als vandaag, tegen een ploeg die liever de tegenstander laat voetballen”, blikte Logchies alvast vooruit.

Bekijk hier alle uitslagen van de eerste- en tweede kwalificatieronde van de KNVB Beker.

Verslag: Justin Crombeen

Foto’s: Rene van Pareren