Swift schrijft historie met bereiken hoofdtoernooi KNVB beker

Hoofdklasser AVV Swift heeft zich voor het eerst in de historie van de club geplaatst voor het hoofdtoernooi van de KNVB beker. Na winst in de eerste ronde op Chevremont werd gisteravond (woensdag) aan het Olympiaplein derdedivisionist HBS met 3-0 verslagen.

Vorig jaar werd Swift nog in de eerste voorronde uitgeschakeld door Jodan Boys, nu was er op de eerste twintig minuten na weinig twijfel over een goede afloop. Logchies: “De eerste fase was inderdaad niet best. We stonden niet goed. Gelukkig hebben we dat om kunnen zetten en kregen we de wedstrijd in handen.”

Een kopbal van Bram Ros (voorlangs) en een gevaarlijke sliding van Teun van Zweeden in zijn eigen strafschopgebied op Willem Six waren de meest hachelijke momenten voor het doel van Bogdan Constantin. Daarna namen de Amsterdammers het heft steeds meer in handen. Tien minuten voor rust werd een schot van Mallqui Cabezas gekraakt door Kevin Schutte. De corner die daarop volgde leverde de openingstreffer op. En schot van Mike Ruijter werd onderweg van richting veranderd door Jordy de Groot en dat liet doelman Paul van der Helm kansloos (1-0).

Twee minuten na die treffer raakte De Groot met een kopbal de lat en vlak voor rust schoot de spits, overgekomen van Legmeervogels, uit kansrijke positie te slap in.

Na rust behield Swift het initiatief. Cabezas schoot van net buiten de zestien hard op lat. Aan de andere kant moest Constantin ingrijpen bij een schot van Nelson Viera. Toen De Groot met kramp het veld moest verlaten bewees zijn vervanger Jaap Smeeing direct zijn waarde. Nadat Tim Wulffraat tot twee keer toe zijn schot gekraakt zag worden, belandde de bal in de kluts. Met een hakbal zorgde Smeeing vervolgens van dichtbij voor de 2-0. HBS protesteerde tevergeefs voor buitenspel.

Het laatste half uur verzuimde Swift het duel definitief te beslissen. Ruijter (volley voorlangs), Syrano Morrison (twee keer) en Smeeing faalden in de afronding. Cabezas deed dat zeven minuten voor tijd niet. Vanaf links draaide hij naar binnen en schoot de bal vervolgens in de kruising (3-0). Het was een mooi slotakkoord op een historische avond voor Swift. Nu is het wachten op de loting (zaterdag om 22:00 uur) en hopen op een mooie aansprekende tegenstander aan het Olympiaplein.

Klik hier voor alle uitslagen uit de tweede kwalificatieronde van de KNVB beker.