Swift sleept na zinderende slotfase zege uit het vuur tegen Rijnvogels

Swift heeft in de top van de eerste klasse B een zeer belangrijke 1-0 overwinning geboekt op koploper Rijnvogels. De ploeg van Kees Oostermeijer rekende na een spannende slotfase af met het Katwijkse elftal dankzij een treffer van invaller Thijs Haselhoff in de 96ste minuut.

Beide ploegen waren op sportpark Olympiaplein van plan om te voetballen, wat voor een open wedstrijd zorgde. Na een zeer sfeervolle opwarmer dankzij de Rijnvogels supporters, speelde  de openingsfase  zich voornamelijk af op het middenveld, met enkele kleine kansen van beide kanten. Pas in de 36ste minuut kwam de eerste grote kans, maar Rijnvogels-aanvaller Thomas Dijk kon van dichtbij door goed ingrijpen van Dave Louiszoon de bal niet in het doel werken.

sfeer rook

Een evenwichtige eerste helft ging ook in het tweede bedrijf verder. De twee ploegen gingen wel meer aanvallender voetballen, maar dat leverde nog geen grote mogelijkheden op. Pas na ruim een uur spelen kon ook Swift gevaarlijk worden voor het doel van Rijnvogels. Tim Steij werd de diepte ingestuurd, maar oog in oog met doelman Peter Messemaker werd zijn inzet gekeerd.

Deze kans gaf de Amsterdammers meer moed voor het resterende halfuur. Zo kregen ook Fabian Munsterman en de inmiddels ingevallen Tijs Haselhoff een mogelijkheid, maar hun pogingen konden Rijnvogels-doelman Messemaker niet in gevaar brengen. Dat gevaar kwam er een kwartier voor tijd via Tobias Kuijvenhoven wel, maar hij schoot van dichtbij recht op de keeper af.

38a3b512-Swift bij009

Naarmate het einde dichterbij kwam, kwam er druk op de ketel te staan. Beide ploegen hadden het idee dat er meer te halen viel dan een doelpuntloos gelijkspel, waardoor er een offensievere speelstijl werd ingezet. Dit zorgde voor enkele benauwde situaties in beide strafschopgebieden, waar meerdere keren de bal zelfs van de lijn gehaald moest worden.

Uit standaardsituaties had Rijnvogels enkele grote kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar de verdediging van Swift wist de thuisploeg telkens in de wedstrijd te houden. Tien minuten voor tijd won Yuri Guijt het kopduel en terwijl de supporters van Rijnvogels de openingstreffer al hadden geteld, wist Swift-verdediger Teddy Janssen de bal ternauwernood uit het doel te houden.

Schermafbeelding 2014-03-01 om 20.44.37

Toen de reguliere tijd verstreken was, begon de tijd te tikken. Swift zette alles op alles, wat tot enkele goede kansen zorgde. Zo werd uit een voorzet van Fabian Munsterman de kopbal van Tijs Haselhoff door de verdediging van Rijnvogels van de lijn gehaald. In de zesde minuut van de blessuretijd was het dan wel raak. Na goed ingrijpen van Swift in het strafschopgebied van Rijnvogels bracht Tobias Kuijvenhoven zijn collega-aanvaller Thijs Haselhoff in stelling, die de belangrijke treffer keihard in de touwen schoot.

Hoewel er nog twee minuten aan de lange blessuretijd werden toegevoegd, wist Swift de belangrijke overwinning na een zinderende slotfase uit het vuur te slepen. Hiermee houden de Amsterdammers het extra spannend in de eerste klasse B. Doordat concurrent Zwaluwen ’30 op een gelijkspel bleef steken bij Alexandria ’66, heeft Swift de tweede plaats weer terug. Het verschil met koploper Rijnvogels bedraagt nog zeven punten.

Schermafbeelding 2014-03-01 om 20.44.28

Matchwinner Tijs Haselhoff kon na afloop zijn geluk niet op. “Ik ben enorm blij met dit doelpunt, dit is extra lekker”, zei de aanvaller, die zijn invalbeurt bekroonde met de late treffer. “Ik wist dat ik het vandaag met een invalbeurt moest doen en als je een halfuur mag spelen is zo’n doelpunt geweldig. Dit mag wel even gevierd worden.”

Schermafbeelding 2014-03-01 om 20.44.44

Ook zijn trainer, Kees Oostermeijer, was zeer tevreden met het resultaat. “We hielden het spannend, in het einde ging het op en neer. Dan zie je toch dat het team met de meeste strijd uiteindelijk de winst pakt, al had ik met een gelijkspel ook genoegen genomen. Toch waren wij vandaag de sterkste en hebben we met vechtvoetbal drie punten kunnen pakken. Met onze teamprestatie en de drie punten mogen we zeer tevreden zijn.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 1B

Verslag Joachim van der Marck
Foto’s website FC Rijnvogels 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)