Swift sluit 2015 prima af met overwinning op Aalsmeer

In Amsterdam-Zuid heeft Swift uitstekende zaken gedaan. Het elftal van Johan van Wort won met 3-1 van Aalsmeer en kruipt door de zege richting de subtop van de zondag vierde klasse F. Aalsmeer bewees zichzelf een slechte dienst en liet de kans liggen om in te lopen op koploper Sporting Martinus.

De thuisploeg begon sterk aan het duel. Na vijf minuten leverde Daan Wessels een voorzet af en tikte Jeroen Acda de bal fraai over de Aalsmeer-goalie: 1-0. Niet veel later ging diezelfde doelman in de fout door een terugspeelbal in de voeten van Acda te schuiven. De spits wist hier wel raad mee en zorgde met een boogbal voor de 2-0. Ondanks de vroege tegentreffers was Aalsmeer nog steeds niet echt wakker. Swift kreeg een paar mogelijkheden op de derde treffer, maar vergat het duel te beslissen.

Na 25 minuten werd Aalsmeer sterker en kreeg het ook kansen. De Swift-doelman voorkwam met een paar goede reddingen dat de bezoekers weer terug in de wedstrijd kwamen. Vlak voor rust wist Aalsmeer toch op het scorebord te komen. Een vrije trap vanaf ongeveer twintig meter werd door Mark Schut zeer fraai in de kruising geschoten. Met een 2-1 stand zochten beide elftallen de kleedkamers op.

In de tweede helft was Swift 45 minuten lang de baas op het veld. De gastheren kregen vlak na rust twee enorme kansen maar misten jammerlijk. In de 65ste minuut viel de derde treffer alsnog. Jasper Stoop knalde het leer vanaf 25 meter hard in de linkerbovenhoek. In de slotfase trof Aalsmeer nog een keer de lat maar echt spannend werd het niet meer. Na ruim 90 minuten floot de leidsman af en boekte Swift een knappe en verdiende 3-1 zege.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.