Home / Algemeen / Swift-smaakmaker Fidel Yilmaz moet streep zetten door rest van seizoen

Swift-smaakmaker Fidel Yilmaz moet streep zetten door rest van seizoen

Swift zal het de rest van het seizoen moeten doen zonder Fidel Yilmaz. De van origine middenvelder, die sinds de winterstop als spits speelde, liep een maand geleden tegen Zwaluwen een zware knieblessure op. De verwachting is dat Yilmaz drie tot zes maanden buitenspel staat.

“Ik wist meteen dat het niet goed zat. Zelfs de keeper van de tegenstander hoorde de knak”, zei Yilmaz. Hij werd per brancard afgevoerd en de uitkomst van enkele testen in het Sportmedisch Centrum waren in eerste instantie positief. “Dat kwam omdat mijn kuit- en bovenbeen heel sterk zijn. Afgelopen zondag is er alsnog een MRI-scan gemaakt, waaruit bleek dat mijn voorste kruisband is ingescheurd.”

Foto: Paul Stoeltie

De kruisband is niet dusdanig ingescheurd dat een operatie noodzakelijk is. Momenteel twijfelt Yilmaz over wat hij moet doen. “Ik kan meteen gaan revalideren, dat duurt drie tot zes maanden. De kans bestaat dat, wanneer ik over zes maanden fit ben, ik mijn kruisband helemaal scheur en er dan weer negen maanden tot een jaar uit lig. De kruisband die ik nu heb is sterker dan een nieuwe.” Volgende week gaat hij naar een orthopedisch chirurg om te kijken hoeveel kracht hij nog heeft. “Als er genoeg kracht inzit, ga ik mij niet laten opereren. Ik verwacht over vier maanden weer op het veld te staan.”

Hij is de tweede speler van Swift die dit seizoen een zware knieblessure heeft opgelopen. Bij Tim Wulffraat ging het in november mis. Door zijn absentie kreeg Yilmaz van trainer Bart Logchies de kans in de punt van de aanval. De 22-jarige gelegenheidsspits had de smaak te pakken met drie doelpunten in competitieverband. “De uitslag kwam voor mij als een klap. Je gaat van het ergste uit, maar ik bleef hoop houden. Het revalideren kost meer tijd dan trainen. Wanneer je het team ziet trainen, is het mentaal erg zwaar. En mijn grootste nachtmerrie is dat het straks na de revalidatie helemaal fout gaat.”

Verslag Roy Baltus
Foto boven Tom Poederbach

Meer nieuws op de clubpagina(s)▼

Send this to a friend