Swift speelt winderige 0-0

Swift is vandaag in een winderige wedstrijd bij Roda 46 niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel. De eerste helft had soms een bedenkelijk niveau, omdat beide ploegen niet echt tot kansen kwamen en er nogal wat balverlies werd geleden. De wind speelde ook een rol en dat was te merken. Waar Roda 46 de wind in de eerste helft mee had, kwam het vaker bij het doel van Swift. In de tweede helft en met name aan het einde kwam Swift dichtbij de overwinning. Maar de teleurstellende 0-0 bleef op het bord staan.

Tobias Kuyvenhoven van Swift vond het gelijkspel terecht over de hele wedstrijd.
Kuyvenhoven:’Vanaf het eerste moment hadden wij een gebrek aan scherpte en concentratie. We leden teveel onnodig balverlies en bereikten onze spitsen nauwelijks. Roda 46 kwam ook niet echt gevaarlijk dichtbij, vandaar dat ik het een bedenkelijk niveau vond in de eerste helft.’

Bij Swift ontbrak Olaf ter Haar en kan Sil Zijlstra geen hele wedstrijd spelen. Tim Steij en Kuyvenhoven zelf kregen nog wel een paar kansen.
Kuyvenhoven:’Ja de spelers die afwezig zijn mis je als het niet goed gaat, dat is achteraf. We zijn nog zoekende en hebben veel mutaties in het elftal iedere week. De vaste patronen moeten erin komen. We moeten eerst eens een keer een goed resultaat neerzetten, dat zou helpen.’

Volgende week wacht Zuidvogels, opnieuw een stugge tegenstander.
Kuyvenhoven:’Wij moeten eerst naar onszelf kijken. Als we zelf niet beter worden is iedere tegenstander lastig voor ons op dit moment.’