Swift trekt Joost Meendering (Jong FC Utrecht) aan als nieuwe doelman

Voormalig jeugdinternational Joost Meendering staat volgend seizoen onder de lat bij zaterdag Hoofdklasser Swift. De twintigjarige sluitpost keept momenteel voor Jong FC Utrecht in de Jupiler League en volgt aan het Olympiaplein Bogdan Constantin op.

Op jonge leeftijd kiest Meendering al bewust voor zijn maatschappelijke loopbaan. “Ik heb niet heel veel gespeeld bij Jong FC Utrecht en volg daarnaast een studie bedrijfseconomie. Volgend jaar zit ik in mijn stagejaar en moet ik eigenlijk een keuze maken. Daarin ben ik realistisch naar mijzelf. Ik wil graag doorgaan met school, in combinatie met een mooie club. Swift zocht een nieuwe keeper. Ik had een goed gesprek en zij bieden mij de kans om aan spelen toe te komen. Daar wil ik honderd procent voor gaan.”

Meendering speelde in de jeugd van Hollandia Tuitjenhorn en AFC’34, waarna hij in 2009 werd opgepikt door FC Volendam. Een jaar later maakte de sluitpost de overstap naar Ajax. Na vijf seizoenen in de Amsterdamse opleiding besloot hij daar te vertrekken, omdat hij het niet meer naar zijn zin had. Meendering, die in de tussentijd ook had gedebuteerd voor Oranje Onder-15 en Onder-17, koos voor een tussenjaar bij zondag Hoofdklasser Hollandia en tekende een jaar later een tweejarig contract bij FC Utrecht.

In zijn eerste jaar stond de sluitpost tien wedstrijden onder de lat in de Jupiler League en mocht zelfs twee keer plaatsnemen op de bank bij het eerste elftal. Dit seizoen komt Meendering niet aan spelen toe. “Dat ik nu voor Swift kies, zie ik als het einde van mijn profloopbaan. Ik heb er aan mogen ruiken, maar het boek sla ik voorlopig dicht.”

In Amsterdam komt de sluitpost een oude bekende tegen. Hij speelde samen met Teun van Zweeden in de jeugd van Ajax. “Teun heeft mij verteld dat het een heel leuk team is, op een hoog niveau. De laatste tijd heb ik het druk gehad met mijn studie en FC Utrecht, maar ik heb afgesproken dat ik snel een keer kom kijken.”

Foto: Orange Pictures

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)