Swift verliest onnodig van Breukelen

Swift heeft vandaag op eigen veld onnodig met 1-2 verloren van Breukelen. In een spannende wedstrijd had Swift het betere van het spel. De ploeg van David Vecht verzuimde echter zelf om de kansen af te maken. Breukelen deed dat wel, mede met behulp van de scheidsrechter, die tot verbazing van velen een penalty toekende.

Swift speelde in de eerste helft af en toe goed combinatievoetbal en was de bovenliggende partij. Toch kreeg het al snel de deksel op de neus doordat Breukelen al in de 7e minuut uit een counter scoorde. 0-1. Hoe Swift het ook probeerde voor rust, tot scoren kwam het niet.

In de tweede helft hetzelfde beeld. Swift probeerde tot goede aanvallen te komen en Breukelen was gevaarlijk bij uitvallen. In de 55e minuut besloot de scheidsrechter om te fluiten voor een penalty voor Breukelen, waar de overtreding toch echt buiten het strafschopgebied werd gemaakt. Als het al een overtreding was. Pech voor Swift en 0-2 voor Breukelen. Een kwartier later kon Tim Steij eindelijk voor de aansluiting zorgen door laag in de linkerhoek binnen te schieten. 1-2 Een echte spitsengoal.

Sil zijlstra kopte in het restant van de wedstrijd nog op de lat, maar het eerste verlies voor Swift was een feit. Met de 1-2 zege heeft Breukelen de koppositie in de eerste klasse A veroverd.

Trainer David Vecht van Swift baalde enorm na afloop.
Vecht:’Een onnodige verlieswedstrijd. We speelden echt goed af en toe. Zij waren echter zeer gevaarlijk bij ons balverlies. Misschien moeten we het langer volhouden in de wedstrijd, maar dat zo’n scheidsrechter die beslissing voor die penalty nam snap ik echt niet. Hij floot voor de rest best goed eigenlijk.’

Swift staat nu derde op de ranglijst, slecht een punt achter Marken en Breukelen. Niets aan de hand voorlopig. Volgende week mag Swift op bezoek bij De Merino’s.

Trainer David Vecht van Swift: ‘Onnodig verlies’.