Swift verliest op eigen veld van Roda 46

Swift heeft een behoorlijke kater overgehouden aan de wedstrijd tegen Roda 46 vanmiddag. Ondanks twee doelpunten van Bilal el Amrani werd er met 2-3 verloren aan het Olympiaplein. Swift speelde niet slecht, maar zag de tegenstander beter anticiperen bij dode spelsituaties. De titelaspiraties kunnen nu wel even in de kast. Swift zal eerst eens een goede reeks moeten neerzetten wil het weer die kant opkijken. Aan het spel ligt het vaak niet, maar domineren en verliezen is een harde les in het voetbal.

Swift kende een droomstart vandaag toen de bal er in de eerste minuten al in lag. Vanuit een corner was het Bilal el Amrani die goed oplette en de 1-0 kon aantekenen. Geen vuiltje aan de lucht. Zeker niet toen dezelfde Amrani na een solo Swift ook nog op 2-0 zette binnen een kwartier. Swift was heer en meester en niks leek erop dat de ploeg zou kunnen gaan verliezen. Roda 46 misschien ook niet, totdat de ploeg in een van de spaarzame counters meteen de 1-2 maakte, wat ook de ruststand was.

Nog niet koud uit de kleedkamer sloeg Roda 46 weer toe. Swift was waarschijnlijk nog niet scherp en keek tegen een verbazingwekkende 2-2 aan. Het kwam het spel niet ten goede, het was slordiger dan voor de rust. Toch kwamen er nog kansen voor de Amsterdammers. Mo Benlachen raakte de lat en Tim Steij lukte het ook niet om te scoren. En dan slat ook het noodlot nog toe. Een corner van Roda 46 een paar minuten voor tijd zorgde ervoor dat Swift met lege handen stond. De bal werd wel wonderschoon met buitenkant voet in de kruising gewerkt door de bezoekers, maar daar had Swift geen boodschap aan. Een zuur verlies dat trainer David Vecht nauwelijks kan bevatten.

Vecht:’Ik vind het nog steeds ongelooflijk. We speelden zeker de eerste helft erg goed. Komen ook nog op 2-0 voor, meer kun je niet wensen. Misschien alleen dat het ook 4-0 had kunnen zijn. De tegenstander scoort dan uit het niets. Bij standaardsituaties zagen wij er niet goed uit en dat hoort ook bij het spel, daar moeten we aan werken. Ik ben tevreden over ons spel, maar kan niet geloven dat we hebben verloren.’