Archieffoto: Swift - Forum Sport. Foto: John Beckman

Swift verpest feestje van Forum Sport en blijft tweede

Swift heeft Forum Sport wakker geschud. De eersteklasser uit Amsterdam won op bezoek bij Forum Sport met duidelijke cijfers: 0-3. Door de gevoelige nederlaag is de kans dat de Forum Sport de tweede periodetitel pakt heel klein. Door de zege  neemt het team van hoofdtrainer Kees Oostermeijer afstand van de nummer vier van de ranglijst. ,,Ik heb er geen moment aan getwijfeld dat wij hier punten zouden gaan verspelen”, bekende een tevreden Oostermeijer.

Swift speelde vorige week tegen laagvlieger BVCB doelpuntloos gelijk. ,,Wij waren erop gebrand om een goed resultaat neer te zetten”, aldus Oostermeijer.

Forum Sport promoveerde afgelopen seizoen naar de eerste klasse B en presteert tot op heden opvallend goed. De equipe uit Voorburg had tot zaterdag zelfs de beste papieren om de tweede periodetitel binnen te slepen. De ploeg, die in eigen huis tot aan zaterdag nog niet verloor, stond weliswaar geen eerste in de tussenstand, maar doordat koploper Rijnvogels al de eerste periodetitel won, verschuift de prijs automatisch naar de nummer twee in de tussenstand.  Swift verpeste echter dat feestje.

Fabian Munsterman zette Swift na twintig minuten spelen op voorsprong. ,,De teleurstelling na het puntenverlies van vorige week was bijzonder groot”, vervolgde Oostermeijer. ,,Daarom ben ik enorm blij dat mijn ploeg het vandaag uitstekend heeft opgepakt. Forum Sport had het vanaf het begin bijzonder moeilijk.”

De Amsterdammers hadden het duel al in de eerste 45 minuten kunnen beslissen, maar enkele uitstekende kansen werden niet benut. Pas in 67e minuut wist Thijs Boeting de voorsprong te verdubbelen. Hoewel de Amsterdammers ook in het tweede bedrijf volop mogelijkheden creëerden, viel de 0-3 pas in de 89e minuut. Floris Reuts liet zijn naam noteren op het wedstrijdformulier. Desondanks zat Oostermeijer niet met samengeknepen billen op de reservebank.,,In de tweede helft zette mijn ploeg de tegenstander voortdurend onder druk. Forum Sport kon niet anders dan de lange bal spelen, maar ook daaruit wist de ploeg bijna niet gevaarlijk te worden. We gaven nauwelijks een kans weg. Onze verdediging stond uitstekend”

Ondanks de nederlaag heeft Forum nog een kleine kans op het periodekampioenschap van de tweede periode. Het is daarbij echter wel afhankelijk van concurrent Zwaluwen’30, dat een punt minder heeft en nog een duel te goed heeft. Ook drie andere teams, die op dertien punten staan, mogen nog hopen. Swift, dat 32 punten heeft, richt zich op plek twee. ,,We hebben een kleine voorsprong op onze concurrenten. De achterstand op koploper Rijnvolgers (tien punten, redactie) is te groot.”

Voor alle uitslagen, standen en het programma van de hoofdklasse kunt u terecht op de klassenpagina van de zaterdag eerste klasse B.

Tekst: Wesley Verboom