Swift verslaat CTO ’70 in slotseconde

In Amsterdam-Zuid heeft Swift een spannende wedstrijd tegen CTO’70 winnend afgesloten. De gasten uit Duivendrecht kwamen vroeg op voorsprong en waren de betere ploeg in het eerste bedrijf. Na de thee stond er een ander Swift op het veld en werd CTO ver teruggedrongen. Een kwartier voor tijd kwam de thuisclub verdiend op gelijke hoogte en leek het duel in een puntendeling te eindigen. Een goal in de allerlaatste seconde bracht Swift alsnog de zege en zorgde voor dolle vreugde op het Olympiaplein.

In de openingsfase nam CTO het initiatief en trok Swift zich voornamelijk terug op eigen helft. Na een kwartier gaf  CTO-aanvaller Soufyan Riani een voorzet richting het doel van de thuisclub. De Swift-keeper verkeek zich op de bal en zag het leer via zijn hand en paal de goal in gaan.

DSC01723

Na de voorsprong bleef CTO de aanval zoeken en rond de twintigste minuut werd Numan Yilmaz met een steekpass vrijgespeeld voor het doel. De aanvaller schoot de grote mogelijkheid in vrije positie echter naast. Swift speelde vooral de lange bal en werd alleen gevaarlijk bij spelhervattingen en cornerballen.  In de 35ste minuut was er weer een goede aanval van CTO waarbij Sherman Brown een vrije schotkans kreeg. Ditmaal pareerde de Swift-goalie de inzet uitstekend en herstelde hij zo zijn slippertje bij de openingstreffer. De rust werd bereikt met een verdiende 0-1 voorsprong voor CTO.

DSC01761

Swift-trainer Johan van Wort besloot in de tweede helft met vier spitsen en achterin een op een te gaan spelen. Dit bleek voor Swift een gouden ingreep te zijn. De thuisclub was de tweede helft sterker en zette CTO zwaar onder druk. De bezoekers kwamen er nog sporadisch uit en hapte duidelijk naar adem. Toch hield CTO lang stand en duurde het tot de 75ste minuut voordat Swift langszij kwam. Daan Wessel zette goed door en schoot de bal laag en diagonaal achter CTO-doelman Edward Lion tegen het net.

DSC01716

Na de 1-1 gooide Swift alle remmen los en was het bij CTO vrouwen en kinderen eerst. Er ontstonden wat hachelijke momenten voor het doel van de bezoekers maar de 1-1 stand bleef staan. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd kreeg CTO toch nog de deksel op de neus.  Invaller Joost-Boeles schoot een klutsbal van dichtbij tegen de touwen en zorgde zo voor een enorme vreugde-explosie op het Olympiaplein. Aan de andere kant was de teleurstelling in het CTO-kamp groot. Direct na de aftrap floot de uitstekende scheidsrechter af en won Swift het spannende duel met 2-1.

DSC01735

Swift blijft door de zege in de race  voor de tweede periodetitel. De komende weken gaan ze samen met NFC, Zuidoost United en  De Meer uitmaken wie de periode zal winnen. CTO lijkt door de nederlaag uitgeschakeld in de tweede periode. Kijk voor alle uitslagen, verslagen, standen en programma op de klassenpagina van zondag 4F.