Swift verslaat gehavend Diemen

Het bekerduel op het Olympiaplein tussen Swift en Diemen is in een overwinning voor de thuisclub geëindigd. Swift opende in de eerste helft de score en kwam vlak na rust even in de verdrukking. De gasten wisten echter weinig kansen te creëren en konden het Swift niet echt lastig maken. In de slotfase werd er nog drie keer gescoord en zo eindigde het duel in 3-1.

Diemen, uitkomend in de derde klasse, kende veel personele problemen en miste maar liefs zeven basisspelers. Swift trad op volle sterkte aan en was voorafgaand aan de wedstrijd gebrand om de volgende ronde van de beker te bereiken.

foto 2

De beginfase van het duel was er een met weinig hoogtepunten. Diemen had het meeste balbezit en Swift probeerde er met een snelle omschakeling uit te komen. Via de rappe vleugelspelers kwam er wel dreiging maar mogelijkheden leverde het niet op. De eerste poging van Diemen was van Richard Grifhorst, zijn afstandsschot belandde meters naast de verkeerde kant van de paal.

De openingstreffer voor Swift viel rond het half uur. Na een scherpe corner kopte Wietse Kuiper op de goal. Diemen keeper Dave Moen wist nog wel te redden maar had op de rebound van Thomas Terstegen geen antwoord. Na de 1-0 ging Swift makkelijker voetballen en kwam het bijna aan de tweede treffer. Een hard schot van Nick Schapenkotter werd stijlvol uit het doel gewerkt door Moen. De gasten kregen vlak voor rust hun eerste echte mogelijkheid waarbij een kop kans net niet tot doelpunt werd gepromoveerd. Zo werd er met een 1-0 stand gerust.

DSC00402

Vlak na de onderbreking moest Swift noodgedwongen een wissel toepassen. Linksback Jesse Leeflang viel met een op het oog zware blessure uit. De thuisclub leek hier van slag te raken en kwam in de verdrukking. Diemen probeerde tot mogelijkheden te komen maar dit ging niet van harte. Een keer waren de gasten dicht bij een treffer toen Bright Afriyie hard en laag op doel schoot. Zijn poging trof echter geen doel.

DSC00350

Tien minuten voor tijd viel de tweede treffer in de wedstrijd. Anouar Ben Salam brak door op de rechtervleugel en trok de bal voor. Deze werd onderschept door doelman Moen, de afvallende bal werd keurig binnengeschoten door Floor Havermans. Enkele minuten later schoot Siemen Ingelsen de derde treffer voor Swift binnen en besliste hij de wedstrijd definitief. In de laatste minuut wist Diemen de eer nog te redden. Een corner werd door Richard Grifhorst knap in de kruising gekopt. Vlak hierna floot de leidsman af en eindigde het bekerduel in een 3-1 overwinning voor Swift.

foto 1

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)