Swift verslaat Haaglandia in restant gestaakt duel

In de eerste klasse B heeft Swift na drie teleurstellende wedstrijden weer eens een goed resultaat behaald. In het restant van het gestaakte duel tegen Haaglandia wonnen de Amsterdammers verdiend met 3-0. Swift heeft zestien punten en bezet de vijfde plek. De achterstand op koploper Deltasport bedraagt zeven punten.

Het duel tussen Swift en Haaglandia werd begin oktober na ongeveer 24 minuten gestaakt wegens een ernstige blessure bij de bezoekers uit Den Haag. Dit gebeurde bij een 1-0 voorsprong voor Swift (goal Tijs Boeting). In de resterende 21 minuten van de eerste helft waren er een paar kansjes te noteren. Swift was een aantal keren gevaarlijk via Boeting en schoten van Jaap Smeeing en Mathijs Kortland. Haaglandia brak één keer door nadat Mourad Mghizrat Andre Rumampuk lanceerde. De nummer tien wachtte echter te lang met schieten en zag zijn kans in rook opgaan. Zodoende werd er met een 1-0 stand gerust op het Olympiaplein.

IMG_6860

Na de onderbreking een sterk Swift. De thuisploeg voetbalde makkelijker dan in de afgelopen wedstrijden en was via Boeting heel dichtbij de 2-0. Maar de kopbal van de spits werd op zeer fraaie wijze uit de kruising getikt door doelman Verstraten. Niet veel later verdubbelde Swift de voorsprong alsnog. Smeeing kon alleen op doel af, omspeelde de doelman en tikte de 2-0 simpel binnen. Na deze treffer zochten de bezoekers de weg naar voren en kregen zij vlak achter elkaar goede kansen. Doelman Sieuwerd Teerink en de lat zaten de aansluitingstreffer echter in de weg.

IMG_6868

Een kwartier voor tijd moest Haaglandia met tien man verder. Rechtsback Mitchel Jacobs ontving zijn tweede gele kaart en kon gaan douchen. Vijf minuten later kreeg Swift een terechte strafschop nadat Boeting werd neergelegd. Invaller Fransesco Fens was het hier niet mee eens ging verhaal halen bij de leidsman. Scheidsrechter Ebink was hier niet van gediend en stuurde Fens ook met twee gele prenten van het veld.

IMG_6945
De strafschop werd door Boeitng tegen de paal geschoten, via de rebound vond de aanvaller alsnog het net. Doordat doelman Verstraten het leer had aangeraakt was het een geldige treffer. Maar scheidsrechter Ebink beoordeelde deze situatie verkeerd en keurde de treffer onterecht af. In de slotfase liep Swift via een treffer van Jorrit Stracke toch uit naar 3-0. Niet veel later floot de leidsman af en eindigde het duel in een verdiende zege voor het elftal van Kees Oostermeijer.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en eht programma op de klassenpagina van zaterdag 1B.