Swift verslaat HVC´10 op overtuigende wijze

In Amsterdam-Zuid heeft Swift 2014 overtuigend afgesloten. De Amsterdammers waren op eigen veld veel te sterk voor HVC’10 en versloegen de promovendus met 5-0. Doordat de nummer één en twee van de zaterdag eerste klasse B punten verspeelde beleeft Swift een uitstekend weekend. Het elftal van Kees Oostermeijer klimt naar plek twee en heeft nog maar vijf punten achterstand op koploper Deltasport.

De wedstrijd tegen de bezoekers uit Hoek van Holland begon uitstekend voor Swift. De gastheren kwamen in de eerste minuut al op voorsprong nadat Tijs Boeiting een voorzet vanaf rechts afrondde. Na de 1-0 bleef Swift de weg naar voren zoeken en was het via een schot van Stef Leliveld snel opnieuw gevaarlijk. De 2-0 viel na twintig minuten en was weer afkomstig vanaf de voet van Boeting. Ditmaal was de spits het eindstation van een fraai opgezette aanval.

JBE_1530

Het eerste gevaar van HVC viel in de 25ste minuut te noteren. Michael van den Bos schoot van ver maar zag zijn inzet net over de lat verdwijnen. Na een half uur was het duel op het Olympiaplein al beslist. Max van Wakeren sneed vanaf links naar binnen en schoot de bal hard in de korte hoek. Vijf minuten voor rust leken de gasten via een poging van Jurgen Warbout ook op het scorebord te komen. Swift-doelman Sieuwerd Teerink wist de inzet echter met een knappe redding te keren.

JBE_1482

Niet veel later viel de mooiste goal van de middag. Mathieu Christianen gaf een fraaie crosspass op Van Wakeren waarna Tobias Kuijvenhoven in één keer werd bereikt. De aanvaller kende geen enkele twijfel en schoot het leer hard en hoog achter doelman Daniel van der Knijf. Met een 4-0 stand werd de rust bereikt.

JBE_1477
In de tweede helft was HVC als eerste dicht bij een treffer. Mathijs Benard kreeg een levensgrote kans maar schoot de bal voor open doel op onbegrijpelijke wijze naast. Ondanks dat het duel allang beslist was bleef Swift op zoek gaan naar meer goals. Nadat eerst de paal nog werd geraakt viel de vijfde treffer van de wedstrijd een kwartier voor tijd. De goal werd gemaakt door uitblinker Leliveld en zorgde voor de 5-0 eindstand.

JBE_1567

Swift hervat de competitie op 24 januari met een uitwedstrijd tegen nummer vier Zwaluwen´30. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 1B.

Foto´s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)