Swift voorstander van regionale indeling Hoofdklassen

Enkele clubs zijn opnieuw bezig om de scheiding tussen de zaterdag en zondag Hoofdklasse op te heffen. Het ‘weekendvoetbal’, waarin alles gemengd wordt, moet zorgen voor minder reisafstanden en meer derby’s. Volgens René van Pareren (AVV Swift) is dit een goed idee, mocht het zover komen.

“Ik denk dat dit voor het amateurvoetbal heel goed is. Veel meer in de regio spelen, een aantal mooie derby’s”, zegt de teammanager van de zaterdag Hoofdklasser. “Wij zitten er niet op te wachten om volgend jaar weer naar Hoek te moeten. Dan hebben we liever Purmersteijn. En wedstrijden tegen Ajax er weer bij zouden fantastisch zijn.” Van Pareren liet zich hier vlak na de competitie-indeling al over uit.

Vorig seizoen werd een voorstel van onder andere DHC afgeblazen tijdens een bijeenkomst van het COH (Centraal Orgaan Hoofdklassen). Nu komt het initiatief vanuit MSC. De zondag Hoofdklasser uit Meppel krijgt steun van meerdere zondagclubs. Dit zou dan weer het COH behandeld moeten worden. In tegenstelling tot geruchten elders, speelt de KNVB hier geen rol in. “Dit is de wens van een club. Natuurlijk zijn wij er als KNVB voor de clubs, en zullen wij ook zeker luisteren als het zover komt, maar het is niet vanuit ons georganiseerd”, zegt de voetbalbond in een reactie. Mocht het deze keer doorgezet worden, kan dit op de agenda komen voor de ledenvergadering in maart 2018.

Voor de clubs uit onze regio zou er een zeer aantrekkelijke Hoofdklasse uit kunnen rollen. Het Amsterdamsche Voetbal heeft aan de hand van de huidige Hoofdklassers de competitie-indeling geherstructureerd wanneer dit voorstel er doorheen komt. Swift, Purmersteijn, Ajax en AFC zouden dan in een competitie terecht kunnen komen bestaande uit elf zaterdagclubs en vijf op zondag. Van Pareren: “Als het aan ons gevraagd wordt tijdens een stemming, denk ik dat wij gewoon ‘ja’ zullen stemmen. Wij zijn hier zeker een voorstander van.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)