Swift wil Barneveld achterna

Zaterdag eersteklasser Swift heeft uitstekende zaken gedaan om via een omweg de nacompetitie te halen. De ploeg van David Vecht won met 0-1 bij SVL door een doelpunt van Mo Bouagba. Swift klimt naar de derde plaats en kan op die manier de titel overnemen van Barneveld dat vandaag dankzij een 0-6 overwinning op Maren kampioen werd.

“Dertien uit vijf en dat moet zestien uit zes worden. Dan kunnen we  ons op gaan maken voor de nacompetitie.” Het zijn de worden van trainer David Vecht op Twitter.  “We hebben vandaag een goede stap gezet omdat Eemdijk gelijk heeft gespeeld. Het is jammer dat Zwaluwen’30 in de laatste minuut nog wist te winnen van Roda anders doen we helemaal goede zaken.”

De 0-1 overwinning op SVL kwam tot stand doordat Mo Bouagba een kwartier na rust een vrije trap binnen schoot.  Vecht: “ Het is een verdiende overwinning maar we hebben niet al te best gespeeld. Ik denk dat er toch de nodige spanning op de ploeg stond. Het positiespel was rommelig. Angstig bijna. Dat was niet nodig maar de punten zijn in ieder geval binnen en we hebben geen kans weggegeven.”

Aanstaande zaterdag speelt Swift thuis tegen VVZ’49 . De ploeg uit Soest moet winnen in Amsterdam om de derde periodetitel te winnen. Swift moet winnen om derde te blijven. Eemdijk en Zwaluwen’30 zijn afhankelijk van het resultaat in Amsterdam. Alleen Breukelen is al zeker van de nacompetitie. De resterende twee plaatsen gaan naar Swift, VVZ’49, Eemdijk of Zwaluwen’30.

Bekijk het complete programma en de stand op de klassenpagina van zaterdag 1A

Foto Twitter SDV Barneveld

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)