Foto Wim Poelstra: Mark Evers

Swift wil met versterkingen serieus meedoen in Hoofdklasse

Na jaren net niet promoveerde Swift afgelopen week dan eindelijk naar de hoofdklasse. Mark Evers staat komend seizoen aan het roer op het Olympiaplein en mag een aantal versterkingen verwelkomen komend seizoen. “We zijn er helemaal klaar voor, het linkerrijtje is de doelstelling.”

Gunther Salfischberger (Geinoord), Geert van der Heijden (VVSB), Maarten de Lange (AFC A1), Jorik Hollewand (Heino), Tatchery Langguth (EDO), Koen Verhoeff (OFC) en Marc Baardman (Koninklijke HFC) zijn komend seizoen nieuw bij Swift. “Daar komt nog één speler bij, daar zijn we nog mee bezig. Dat is echt een fantastische speler. Ik denk dat we er in de breedte absoluut op vooruit gegaan zijn, maar de spelers die komen hebben ook allemaal op niveau gespeeld. Maar er zitten ook enkele absolute versterkingen tussen, zoals Tatchery Langguth, die topklasse-ervaring met zich meebrengt.”

Tatchery Langguth (r) speelde dit seizoen met EDO in de zondag Topklasse. Foto: Mario Wormhoudt
Tatchery Langguth (r) speelde dit seizoen met EDO in de zondag Topklasse. Foto: Mario Wormhoudt

“Het is nu aan mij om die selectie een dusdanig spelletje te laten spelen zodat het functioneert. Ik denk dat Swift het iedere tegenstander moeilijk kan gaan maken,” legt Evers uit, die duidelijk is over de ambities van de kersverse hoofdklasser. “De intentie is om bovenin mee te draaien, dat is bij iedere club waar ik begin. Ik snap ook niks van trainers en clubs die roepen dat handhaving het doel is, als sportman moet je altijd voor het hoogst haalbare willen gaan. Het wordt alleen wel een apart jaar, door de aangepaste promotie-/degradatieregeling. Dat is nog even afwachten, maar we moeten in het linkerrijtje voor een periodetitel kunen spelen.”

Jarenlang miste Swift de boot naar de hoofdklasse, maar dit seizoen wist het via de nacompetitie te promoveren. “De club heeft jaren voor promotie gespeeld, dus we zijn er absoluut klaar voor. De flow en het goede gevoel van vorig seizoen nemen we ook mee. De stap van de eerste klasse naar de hoofdklasse is vrij lastig, want we gaan met fantastische clubs in de competitie spelen. Ajax, Sparta Nijkerk of bijvoorbeeld Quick Boys, dat zijn natuurlijk hele mooie tegenstanders. Ik heb er in ieder geval enorm veel zin in.”

Foto boven: Wim Poelstra

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)