Swift wil tegen koploper Deltasport afrekenen met remises

Swift is het seizoen in de zaterdag eerste klasse B nog niet naar behoren gestart. Na zeven wedstrijden is de ploeg van Kees Oostermeijer nog altijd ongeslagen, maar de laatste twee wedstrijden lieten de Amsterdammers punten liggen met gelijke spelen tegen Voorschoten en Forum Sport. Om af te rekenen met die remises, wacht zaterdag de zware uitwedstrijd op bezoek bij koploper Deltasport.

Na zeven wedstrijden (het duel tegen Haaglandia werd gestaakt en wordt 18 november hervat, red.), staat Swift op een vierde plaats, zeven punten achter Deltasport. Ondanks dat de Amsterdammers nog ongeslagen zijn, is Oostermeijer niet tevreden met de seizoensstart. “We hebben na zeven wedstrijden te weinig punten. Dat komt door vier gelijke spelen, waarvan we in twee van die wedstrijden echt punten hebben laten liggen. We maken te weinig doelpunten, daar ligt het aan.”

Swift - Deltasport

Om af te rekenen met de remises, wacht zaterdag de uitwedstrijd tegen koploper Deltasport. “Deltasport is in Vlaardingen een lastig te bespelen tegenstander. Ik verwacht een aanvallend Deltasport en aan ons de taak om ons daar tegen te verweren. We hebben er alle vertrouwen in dat wij een goed resultaat boeken. En dat is meer dan een punt”, is Oostermeijer zelfverzekerd.

Het duel heeft een speciaal randje. Vorig seizoen (31 mei) troffen beide ploegen elkaar in Amsterdam in de nacompetitie voor een plek in de Hoofdklasse. Swift won weliswaar met 1-0, maar kwam één doelpunt tekort voor de promotie. Toch leeft die wedstrijd niet echt binnen de selectie. Oostermeijer: “Er staan zeven spelers in de basis die er toen nog niet bij waren.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)