Swift wint, DVVA eruit

Swift speelde vandaag tegen stadsgenoot DVVA. Na de wedstrijd stond er de uitslag 4-1 voor Swift op het bord. Een uitslag met veel gevolgen.
Voor Swift en DVVA was het een totaal verschillende dag vanmiddag. Swift kreeg een enorme opsteker omdat titelconcurrent Ajax verloor bij Zuidvogels. DVVA kreeg de domper. Door het 4-1 verlies is het doek gevallen en degradatie een feit.

Een helft lang mocht DVVA blijven hopen na een gelukkig begin. Arjan Reuring mocht de 0-1 voor DVVA maken, nadat Swift keeper Schrama hem de bal zo in de voeten speelde. Daarna moest DVVA wel terug, maar toch bleef de ploeg niet eens heel moeilijk overeind de eerste helft. Tegenvaller was dat DVVA doelman Daan Waleson er kort voor rust af moest na een botsing. Fred Admiraal (43) verving hem.

In de tweede helft leek Swift te beseffen wat er op het spel stond en ging het door met aanvallen, maar met meer beleving. Gelukkig voor Swift maakte Tobias Kuyvenhoven de snelle 1-1 en daarna drukte de ploeg van Dick Krommenhoek goed door. Floris Reurts maakte de 2-1, Minne van Woersem werkte aan zijn hoge totaal door de 3-1 binnen te werken en Vincent Dekker zorgde voor de 4-1. Hiermee deed Swift wat het moest doen en viel het doek voor DVVA. Typerend was misschien dat DVVA speler Mark van de Hoek nog een penalty miste in de laatste minuut. Hiermee werd het seizoen van DVVA wel samengevat. Het was het niet dit jaar en volgend jaar speelt het in de tweede klasse.

Trainer Dick Krommenhoek van Swift zat met een grote glimlach achter het stuur van zijn auto toen wij hem belde.
Krommenhoek:’Ja wat denk je? Wij winnen en Ajax verliest, een mooi dagje’.

Toch was de trainer niet helemaal tevreden, vooral niet over het te slappe begin.
Krommenhoek:’We beginnen vaak te slap aan de wedstrijd, zo ook vandaag. Alleen Eder Medina en Robert Molenaar kunnen vanaf het begin de motivatie opbrengen, bij de rest is het wisselvallig. Nu maakte onze keeper een fout, maar dat kan iemand anders ook gebeuren. Voetballend zijn we best goed, maar dat moet dan wel 90 minuten lang’.

Of de ruststand bij Ajax nog meespeelde wuifde de trainer weg.
Krommenhoek:’Tuurlijk horen we dat, maar wij moeten ons echt concentreren op ons eigen spel. Ik wil dat we het voetbal laten zien waar we voor trainen. Wat Ajax doet ben ik niet mee bezig, ook niet de volgende wedstrijden. Wij hebben genoeg aan onszelf en dan zien we het aan het einde wel hoe we staan. Een beslissingwedstrijd is dan ook nog ver weg. Wij krijgen eerst nog twee hele zware wedstrijden.’

De DVVA spelers hadden hier allemaal geen boodschap aan. Zij moeten zien dat ze de teleurstelling kunnen verwerken om de laatste wedstrijden nog enigszins gemotiveerd in het veld te staan.