Swift wint van WV-HEDW in eerste oefenduel

Swift is al enkele weken bezig met het voorbereiden op het nieuwe seizoen. Afgelopen week was de ploeg op trainingskamp in Eindhoven. Zodat de ploeg elkaar beter leert kennen en er stonden meerdere trainingen op het programma. Jimmy Simons, de nieuwe oefenmeester van Swift, kon aardig wat nieuwe gezichten verwelkomen.

Deze zaterdag stond de eerste oefenwedstrijd op het programma, op het eigen sportpark kwam competitiegenoot WV-HEDW op bezoek. Voor de bezoekers was het zeker niet de eerste wedstrijd. Vorige week zaterdag werd met 2-2 gelijkgespeeld tegen Eemdijk, terwijl afgelopen dinsdag JOS Watergraafsmeer de sparringspartner was. De wedstrijd tegen de Derde Divisionist eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Eerste helft waren beide ploegen aan het aftasten. Aan het begin was het Swift dat WV-HEDW volle bak onder druk zette. Terwijl ook WV-HEDW het tempo opschroefde. Voor de neutrale kijker een mooie wedstrijd om te zien, aangezien het spel op en neer golfde. Wel daalde het tempo enigszins. Voor beide teams was het lastig om de juiste man te vinden en verder dan enkele schoten kwamen ze niet.In de rust begonnen meerdere spelers warm te lopen en zich voor te bereiden op een invalbeurt. Zowel Swift als WV-HEDW wisselde een deel van de basiself.  De tweede helft was tien minuten onderweg toen WV-HEDW op een 0-1 voorsprong kwam. De gasten zette Swift onder druk en kregen de bal in de voeten geschoven. Kick van Aelst kon eenvoudig de bal binnen werken en opende de score. Ook kreeg WV-HEDW steeds meer balbezit, maar dreigend werd de ploeg van trainer Marcel Valk niet. Wel maakte de thuisploeg in minuut 72 de gelijkmaker. Fidel Yilmaz wist het doelpunt te maken. Amper vijf minuten later wist Swift op voorsprong te komen. Nieuwkomer Don Gambier, hij maakte deze zomer de overstap van Zuidoost United naar Swift, had alle tijd en haalde krachtig uit. Via de binnenkant van de paal ging het schot erin. Toen het scorebord 90 minuten aangaf, vond de Belgische leidsman het voldoende en floot voor het eind van de wedstrijd.