Swift zet eerste stap richting hoofdklasse na winst op Rijnvogels

Met drie volle touringcars waren de Kooltuinstrijders – de supportersnaam van FC Rijnvogels – naar Amsterdam gekomen. Achter het doel hing hun hoop op een goede afloop, een spandoek met de tekst Victory Will Be Ours.  De aanhang van de tegenstander bracht veel sfeer op het sportpark, maar ondanks hun enthousiasme bleven de punten in de hoofdstad. Swift zegevierde met 2-0 in de belangrijke nacompetitiewedstrijd.

Zonder de geblesseerde Tobias Kuyvenhoven wist Swift dat het een lastige wedstrijd kon verwachten tegen de nummer twee uit de eerste klasse B. De ploeg van David Vecht speelde echter een uitstekende wedstrijd. Die conclusie trok de trainer van Swift ook. Vecht: ‘We hebben vandaag tactisch erg sterk gespeeld. Het positiespel was van hoog niveau, een wereld van verschil als je kijkt naar het begin van het seizoen. We waren vandaag de terechte winnaar.’ Op de vraag of er nog wat verbeterd kon worden, zei de trainer met een glimlach: ‘We hadden vandaag nog wel wat meer doelpunten kunnen maken. Als al die kansen erin waren gegaan, was het 6 of 7-2 in ons voordeel geworden. Maar ik kan mijn jongens eigenlijk niks kwalijk nemen.’

18052013 SWI RIJN 1

Het was ook voor de toeschouwers een leuke wedstrijd om te zien. Swift probeerde al vroeg druk te zetten om Rijnvogels niet aan voetballen toe te laten komen. De eerste goede kans was wel voor de bezoekers. Bas Mourits schoot de bal op een paar meter voor het doel over. Swift zorgde ervoor dat zij wel scoorde uit de eerste goede mogelijkheid. Rechtsback Teddy Jansen zette de aanval op en vond met zijn voorzet Tijs Boeting. Die hoefde alleen maar binnen te tikken en zo stond Swift met 1-0 voor. Swift kreeg later in de eerste helft nog de kans op 2-0, toen Robert Molenaar Mo Bouabgha alleen voor de keeper zette. Doelman Peter Messemaker trad goed op en daarmee bleef het bij een 1-0 voorsprong voor Swift toen beide ploegen de kleedkamers opzochten voor de rust.

18052013 SWI RIJN 4

In de tweede helft konden de mannen van Vecht het goede spel beter omzetten in goede kansen. Vooral Tim Steij had zichzelf vaker op het scorebord kunnen krijgen. Steij was constant dreigend en zette meteen na rust de verdediging op het verkeerde been met een schijnbeweging, waardoor collega-aanvaller Boeting alleen op de keeper af kon. Messemaker pareerde ditmaal goed, maar was kansloos op een kopbal van diezelfde Boeting. De paal stond nu de 2-0 in de weg. Toch kwam het tweede doelpunt alsnog. Een verkeerde terugspeelbal op doelman Messemaker kwam bij Steij terecht en daarmee werd het toch 2-0 toen de spits om de doelman heen ging en binnenschoot. Swift had nog meer doelpunten kunnen maken, maar dat gebeurde helaas niet voor de supporters van de thuisploeg. Met deze 2-0 overwinning kan Swift over twee weken promotie veilig stellen als het op bezoek moet bij Volendam.