Home / Algemeen / Swift zet overheersing eindelijk weer om in zege

Swift zet overheersing eindelijk weer om in zege

Swift heeft na drie duels zonder zege zichzelf tegen DFS dan wel eindelijk beloond voor het dominante spel. De ploeg van trainer Mark Evers was op het Olympiaplein met 3-1 de baas van de promovendus uit Opheusden en houdt in de zaterdag Hoofdklasse de aansluiting op de middenmoot.

“Met name het eerste uur heb ik erg genoten. Dit was dik verdiend. Het had wel 5-0 moeten zijn. We hebben over de hele wedstrijd één kans weg gegeven. Uitstekende beleving bij ons. We zaten er bovenop”, aldus Evers. De keuzeheer zag zijn elftal het in het laatste kwartier bij een stand van 3-0 nog even moeilijk hebben. “Zij gingen wat opportunistischer spelen. Dan moet je wat rustiger blijven en moet die 3-1 gewoon niet vallen.”

20161112-swift-dfs-3

Het was voor Swift na nederlagen tegen Ajax en Noordwijk en een remise bij RVVH hoog tijd voor een zege. Met die gedachte begonnen de Amsterdammers met een hoop energie aan het duel en waren zij meteen dominant. Het leverde in het eerste kwart meerdere gevaarlijke mogelijkheden op waarbij wel vaak de eindpass net te hoog was of net te scherp. Evers: “We zijn vaak in het eerste kwartier zoveel beter. Om ook van topploegen te winnen, moeten we in deze fase al meteen een goal prikken. We moeten ons in het begin al belonen voor het goede spel.”

Ook na de openingsfase dicteerde Swift de wedstrijd. Halverwege de eerste helft betaalde de thuisploeg het overwicht uit in de 1-0. Op aangeven van Ron Rosenhart vond Max van Wakeren koelbloedig de verre hoek. Een dik verdiende treffer voor Swift dat rook dat het voor rust dit duel al kon beslissen. De sterk spelende Fidel Yilmaz had de 2-0 op de schoen, maar zijn poging zeilde rakelings naast. Niet lang daarna kon het Olympiaplein alsnog de handen in de lucht steken. Mike Ruijter leidde met een splijtende pass op Jaap Smeeing een schitterende counter in. Smering legde breed op Van Wakeren, die zijn tweede van de middag binnen tikte.

20161112-swift-dfs-1

DFS moest het voornamelijk hebben van de dode spelmomenten. Daar waren de bezoekers zo nu en dan wel dreigend mee. Maar tot echt grote kansen leidde het niet. Tot vlak voor rust. Sebastiaan Kolff verscheen vlak voor Sieuwerd Teerink, maar de sluitpost zat er goed tussen en voorkwam de aansluiting.

Na de pauze gooide DFS wat meer pit in haar spel. Desondanks bleef Swift de bovenliggende partij. Zes minuten na rust zaten de gastheren op rozen. Ron Rosenhart bereikte vanaf de rechterkant Bas Buimer die eenvoudig de 3-0 binnen prikte. Na dit doelpunt kreeg Swift een paar goede kansen om de formatie uit de Betuwe met grote cijfers naar huis te sturen. Een bekeken bal van Smeeing belandde echter op de lat en Yilmaz had teveel tijd nodig nadat hij doelman Pieter Veeneman al voorbij was.

20161112-swift-dfs-2

In het laatste kwartier gooide DFS met vijf spitsen alles op de aanval. Evers reageerde hierop door Jorik Hollewand toe te voegen aan de defensie en haalde Buimer eruit. “We wonnen geen tweede ballen meer en ik kon niet met drie verdedigers blijven spelen.” Ondanks de versterking in de achterhoede kreeg Swift ongelukkig een goal tegen. De bal ging op de stip na een handsbal van Nik Gabel. Vanaf elf meter maakte oud-prof Rutger Worm geen fout: 3-1. “Eigenlijk kon je het niet voorstellen dat het nog spannend werd. Dat dit doelpunt viel kon ik me al niet voorstellen”, haalt Evers dit moment terug.

20161112-swift-dfs-4

Swift hield stand en kreeg in de slotminuten nog een aardige kans op een vierde treffer. Smeeing stuitte echter op Veeneman en het bleef bij 3-1. “Ik zie DFS als één van de beter voetballende ploegen samen met onder andere Achilles Veen. We hebben ze vandaag daar niet de gelegenheid toe gegeven. Ik heb vandaag blij op de bank gezeten. Na afloop ben ik blij door het resultaat, maar de hele wedstrijd was ik dat al vanwege het vertoonde spel. Dit is hoe ik mijn ploeg wil zien spelen. Met passie en beleving”, geniet Evers na.

Kijk hier voor alle uitslagen de stand en het programma van de zaterdag Hoofdklasse.

Verslag: Justin Crombeen
Foto’s: Paul Stoeltie

 

 

Send this to a friend