Swift ziet doelman Constantin naar Ter Leede vetrekken

Zaterdag eersteklasser Swift verliest toch doelman Bodgan Constanstin. De keeper vertrekt naar Ter Leede in Sassenheim. De ploeg, getraind door Henk Wisman, komt nu nog uit in de Topklasse, maar zal degraderen naar de hoofdklasse.

Constantin liet ruim een week geleden nog weten dat hij het erg naar zin heeft bij Swift maar dat hij eventueel open zou staan voor iets nieuws. Zijn naam werd al bij diverse clubs in verband gebracht. De keus is dus uiteindelijk op Ter Leede gevallen.

De 26-jarige doelman is bij Ter Leede de vervanger van Serge van den Ban die stopt omdat hij keeperstrainer gaat worden bij een nieuwe club in het betaalde voetbal. Momenteel is Van den Ban werkzaam bij FC Utrecht en daarvoor was hij keeperstrainer bij Ajax.

Constantin komt uit Roemenië waar hij speelde voor de profclubs Constanta en Victoria Branesti. In Nederland kwam hij uit voor Argon en de laatste jaren dus voor Swift.

De Amsterdammers zullen nu op zoek moeten naar een nieuwe doelman. Constantin is dit seizoen de minst gepasseerde doelman in de zaterdag eerste klasse B. Met Swift hoopt hij via  de nacompetitie promotie af te dwingen naar de hoofdklasse. Mocht dat lukken dan is de kans groot dat hij volgend seizoen met Ter Leede tegen Swift aan moet treden.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)