Swift (zondag) en Woldberg nog zeker twee seizoenen door

Hoofdtrainer Bart Woldberg van Swift Zondag gaat nog twee jaar langer door, zo maakt de club bekend. Voor de winterstop was de intentie al uitgesproken door te willen, maar deze week is het definitief.

Prestaties

De beslissing is niet verrassend, want de resultaten van de club liegen er niet om. Afgelopen jaar promoveerde Swift van de Vierde naar Derde Klasse en ook dit jaar doet de club bovenin mee. Woldberg behaalde met de club zelfs de eerste periodetitel, waardoor Swift in ieder geval meedoet in de nacompetitie. “Het belangrijkste is dat de spelersgroep en ik met plezier naar een training gaan, en dat is simpelweg erg prettig bij Swift”, zo legt Woldberg zijn beslissing om langer te blijven uit. “Daarnaast kan ik mijn fanatisme bij deze club goed kwijt en wordt dit ook geaccepteerd. Het is natuurlijk prachtig dat het uiteindelijk ook resultaat blijkt te hebben.”

Woldberg vindt het mooi om te zien dat zijn elftal weer bovenin meedraait, al zit daar wel een ‘maar’ aan. “Wij zijn zeker niet de titelkandidaat, maar dat snapt iedereen als je net bent gepromoveerd. Maar uiteindelijk weet je het nooit, want de periodetitel kwam ook onverwachts. Soms moet je net een goede flow hebben en dat hadden we.”

Twee jaar contract

Het contract van Woldberg wordt niet met één, maar met twee jaar verlengd. De oefenmeester vond het zelf belangrijk dat hij langer aan de club was verbonden. “Als trainer moet je aan het begin van het jaar alweer bedenken of je doorgaat. Dan moet dat allemaal afhankelijk zijn van spelers en resultaten. Ik word daar een beetje moe van, want waarom teken je niet voor langer als je ergens zit en de club is ook tevreden? Ik gaf daarom aan dat ik eigenlijk voor langer wil blijven. Daar stemde de club mee in, dus daarom heb ik voor twee jaar getekend.”

Swift en Woldberg hopen de komende jaren wederom stappen vooruit te zetten. “We zijn tevreden hoe het nu gaat, al zullen er wel wat spelers weggaan. Swift zou echter willen dat de selectie wordt aangevuld met spelers die al bij de club zitten. Die hebben we zeker, want Amsterdam is groot en Swift heeft een enorm goede naam. Er voetballen bij ons in de overige seniorenteams spelers die makkelijk mee kunnen in Swift 1”, zo eindigt Woldberg.

Prettige sfeer

Teammanager Bas van der Kroft is eveneens zeer content met de verlenging van de verbintenis. “De gedrevenheid en professionaliteit van Bart past heel goed bij onze club en doelstellingen. Er heerst een prettige sfeer binnen de selectie en spelers genieten van het spelletje. Dat is waar het uiteindelijk om gaat”, aldus Van der Kroft.

Tekst: Jordi Smit
Foto: John Beckman

Martin de Groot ook aankomend seizoen trainer Swift

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)