Home / Algemeen / Swift (zondag) laat met monsterscore weinig heel van TOG

Swift (zondag) laat met monsterscore weinig heel van TOG

Aan het Olympiaplein heeft het zondagelftal van Swift stadgenoot TOG met een monsterscore verslagen. Bij rust leidde het elftal uit Zuid al met 5-0, in de tweede werd nog eens twaalf keer gescoord waardoor het duel in maar liefst 17-0 eindigde. Swift behoudt de koppositie in de vierde klasse E, TOG heeft één punt en bezet de twaalfde plek.

TOG verloor afgelopen donderdag in de beker nog nipt van derdeklasser ZSGOWMS (1-2), tegen Swift leek het nergens op wat de ploeg van Johan van Wort (oud-trainer van Swift) liet zien. De thuisploeg kwam na ruim tien minuten aan de leiding via een fraaie kopbal van Thomas Terstegen. Vijf minuten later viel de tweede treffer, dit keer schoot Patrick Helmus raak. Hierna was het verzet van TOG gebroken en liep de score snel op. Via treffers van Helmus, Imad El Boutaibi en Nicky de Beer werd de 5-0 ruststand bereikt.

Na rust ging het elftal van Bart Woldderg op jacht naar veel meer treffers. Het duurde dan ook niet lang voordat er doelpunten volgden. Na 5 treffers van De Beer, 2 van Tijn Simonis en Joost Kooiman en één doelpunt van El Boutaibi, Robert Molenaar en Luuk van Disseldorp stokte de score uiteindelijk op 17-0.

Komend weekend treft Swift nummer vier Ilpendam, terwijl TOG op bezoek gaat bij De Meteoor. Kijk hier voor alle uitslagen, stand en het programma van de zondag vierde klasse E.

Archieffoto: John Beckman