Carlos Alarcon Vidal

Swift (zondag) neemt na knotsgekke slotfase koppositie over van Geuzen Middenmeer

In de zondag vierde klasse E heeft Swift een einde gemaakt aan de foutloze serie van Geuzen Middenmeer. Het elftal uit Zuid boog in een knotsgekke slotfase een 2-0 achterstand om in een 2-3 zege. Door dit resultaat neemt Swift de koppositie over van de ploeg van Carlos Alarcon Vidal

Voorafgaand aan het duel waren beide teams nog ongeslagen, Geuzen Middenmeer incasseerde in vier competitieduels zelf nog geen enkele tegentreffer. De eerste mogelijkheid in de topper was voor Swift en kwam uit een corner. De kopbal werd van de lijn gehaald, het daaropvolgende schot van Jobjan Blonk goed gekeerd door Geuzen-doelman Sjoerd Jaasma.

In het verdere verloop van de eerste helft gebeurde er niet veel. Swift had het meeste balbezit maar wist niks te creëren. Geuzen Middenmeer loerde op een mogelijkheid en kwam tien minuten voor rust op voorsprong. Matias Mendeville tikte een doorgekopte voorzet vanaf links binnen: 1-0. Niet veel later wist de koploper de voorsprong te verdubbelen. Mathieu Prins was aan de aandacht van de Swift-verdediging ontsnapt en schoot in vrije positie de 2-0 beheerst achter Swift-doelman Siem Kannekens.

Na rust zakte de thuisploeg in en mocht Swift het spel maken. De bezoekers hadden dus veel de bal maar werden totaal niet gevaarlijk. Geuzen Middenmeer stond goed en leek ook in het vijfde competitieduel geen tegentreffer te hoeven incasseren. Niets bleek minder waar. In de 89ste minuut vonden de bezoekers de aansluitingstreffer. Invaller Tijn Kremers gaf laag voor en bood Imad el Boutaibi een niet te missen kans voor de 1-2. Doordat de thuisploeg alles uit de kast haalde om de voorsprong te verdedigde en het spel vaak vertraagde trok scheidsrechter Floor ongeveer 8 minuten blessuretijd bij.

Swift ging in deze blessuretijd op jacht naar de gelijkmaker en vond deze rond de 95ste minuut. Nadat de gasten eerst nog de paal raakten, kopte Blonk een voorzet van Joost Kooiman zeer fraai in de kruising. Scheidsrechter Floor liet nog  doorspelen en stuurde Bas van Pelt met zijn tweede gele kaart van het veld. Met elf tegen tien rook Swift bloed en greep het zelfs de volle buit. De net ingevallen Joost Jenneskens schoot de bal met links knap in de bovenhoek en zorgde voor dolle vreugde bij Swift: 2-3.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E.