Swift (zondag) passeert Ankaraspor door ruime zege

Swift heeft de derde plek in de zondag vierde klasse E overgenomen van Ankaraspor. In een rechtstreeks duel was de ploeg van Bart Woldberg veel te sterk voor de stadsgenoot. In Amsterdam-Oost werd het liefst 0-6.

Ankaraspor begon nog redelijk aan de wedstrijd en kreeg via Ahmed Haphap de eerste schietkans, maar deze doelpoging miste kracht. Hierna nam Swift het heft stevig in handen en kwam het snel aan de leiding. Nadat Thijs Burgmans eerst nog een goede mogelijkheid hard over het doel schoot, zorgde Jens Kimmel wel voor de 0-1. Hij tikte een lage voorzet binnen.

Rond de vijftiende minuut werd de voorsprong verdubbeld. Burgmans dribbelde richting het doel en prikte de bal achter doelman Mehmet Taskin. De thuisploeg speelde in de eerste helft weinig klaar en zag Swift via snelle uitvallen vaak gevaarlijk worden. Vlak voor de pauze werd het duel al beslist. Kimmel tikte een rebound binnen en een minuut later bekroonde Imad el Boutaibi een solo met zijn eerste treffer van de middag: 0-4.

Na de onderbreking gebeurde er niet heel veel meer. De ploeg van Rinus Loef was onmachtig, terwijl voor de bezoekers de buit al binnen was. Uiteindelijk bepaalde invaller Maurits van Vliet met twee treffers de eindstand op 0-6 in het voordeel van Swift.

De Amsterdammers hebben zich door de overtuigende zege weer in de top van de ranglijst gemeld, nadat uit de laatste vijf wedstrijden slechts vier punten werden gepakt. Komend weekend ontvangt Swift koploper Nieuw West United, Ankaraspor gaat op bezoek bij middenmoter De Wherevogels. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E.

Archieffoto: John Beckman