Swift (zondag) verovert koppositie door Nieuw West United in restant te kloppen

Swift mag zich voor het eerst koploper van de zondag vierde klasse E noemen. De ploeg van Bart Woldberg hield in een rechtstreeks duel met Nieuw West United stand. Het overgebleven halfuur van het eerder gestaakte duel eindigde in 4-2.

Er was sprake van een duidelijk zichtbare opluchting bij Woldberg en zijn spelers nadat Imad el Boutaibi enkele minuten voor tijd de bevrijdende treffer maakte voor de Amsterdammers. Hoewel deze discutabel was – scheidsrechter Maurice de Hond zag een overtreding in de aanval over het hoofd – waren ze er bij de thuisploeg niet minder blij mee. Woldberg: “Het was heel slecht. Er stond zoveel spanning op, dat zag je aan de ballen die ingespeeld werden. En deze jongens zijn niet gewend om dit soort wedstrijden te winnen.”

Voor Nieuw West United zat er voor het restant maar één ding op: scoren. Met een 3-1 achterstand op het bord, 35 minuten te gaan en spelend met tien man zou een gelijkspel al ‘mooi meegenomen’ zijn geweest. Toch werd de druk niet opgevoerd door trainer Abdarrahman Ahannach. “Wij waren er vrij nuchter in en wisten dat wij de underdog waren. We speelden ook wat vrijer dan Swift.” Dit leverde na twaalf minuten de aansluitingstreffer op. Vanaf zo’n achttien meter knalde aanvoerder Enes Eldemir raak: 3-2.

Ahannach voelde dat een gelijkmaker in de lucht in, mede omdat Swift buiten een kans voor Thijs Burgmans (goede redding van Ayoub Lamarti) weinig kon uitrichten. Zelf kwamen de bezoekers niet verder dan twee pogingen van Ilias Hamdi. Ook het inbrengen van de niet helemaal fitte Damien Simson als extra spits mocht niet baten. Toen El Boutaibi oog-in-oog met Lamarti de 4-2 binnen schoof, was de wedstrijd gespeeld.

Swift gaat nu, met nog drie speelronden te gaan, aan kop. De voorsprong op Nieuw West United bedraagt slechts een punt. “Wij zijn niet van slag, want we zagen dit geleidelijk aankomen”, zegt Ahannach over het kwijtraken van de eerste plek. “Ik heb slechts zeven fitte spelers tot mijn beschikking. De rest is allemaal knippen en plakken. Ribblessures, bovenbeen, middenvoetsbeentje, een paar niet helemaal fit. De jongens krijgen deze tijd veel rust tijdens trainingen. En de druk ligt niet meer bij ons. Wij gaan nu achtervolgen, zorgen ervoor dat we drie keer winnen en dan zien we wel waar het schip strandt.”

Kijk hier voor de stand en het programma van de zondag vierde klasse E.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!