Swift (zondag) vliegt er na strafschoppen tegen DSS uit

Swift heeft zichzelf tegen DSS lelijk in de vingers gesneden. In de eerste ronde van de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse waren de Amsterdammers de bovenliggende partij, maar werden zij via strafschoppen uitgeschakeld. Hierdoor speelt de ploeg van Bart Woldberg volgend jaar weer in de vierde klasse.

De eerste tien minuten aan het Olympiaplein waren nog gelijkwaardig. Hierna nam Swift het heft stevig in handen en kreeg het een aantal grote kansen. Zo tikte Laurens van Beek een voorzet voor open doel over en schoot Janjaap Burggraaf een vrije kans net langs de verkeerde kant van de paal. Niet veel later volleerde Jens Kimmel de bal fraai tegen de lat. DSS had weinig te vertellen en mocht van geluk spreken dat de 0-0 bleef staan.

Na de thee kroop DSS iets meer uit haar schulp en kregen zij al snel een enorme kans. De vrije mogelijkheid werd, in twee pogingen, echter naast het doel van Swift gewerkt. Rond de 65ste minuut kwam DSS verrassend aan de leiding nadat een gekraakt schot door Rick van der Vuurts langs Swift-doelman Jamir Cornelia werd geschoten. Swift nam na de 0-1 achterstand meer risico en zette in de slotfase alles op alles om een verlenging af te dwingen.

In de laatste minuut leek dit ook te gaan gebeuren toen Robert Molenaar vanaf elf meter mocht aanleggen. De strafschop werd echter gekeerd door DSS-doelman Davy de Back. Toch kregen de Amsterdammers nog één mogelijkheid op een gelijkmaker na een overtreding op Kimmel. De daaropvolgende vrije trap werd laag binnengeschoten door Molenaar en dus moest er worden verlengd.

In deze verlenging stond een vermoeid DSS continu met elf man op de eigen helft en zette het alles op het behalen van de strafschoppenserie. Swift zocht een opening en vond deze uiteindelijk in de 115de minuut via een fraaie knal van Jobjan Blonk: 2-1. DSS leek geknakt maar wist in de blessuretijd van de verlenging met een harde kopbal van Wesley Tan alsnog langszij te komen. Doordat Swift in de daaropvolgende strafschoppenserie twee keer miste en DSS alles raak schoot is het elftal uit Zuid na één ronde al uitgeschakeld.

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie.