Home / Algemeen / Syrano Morrison (Swift) vervolgt loopbaan bij Eemdijk

Syrano Morrison (Swift) vervolgt loopbaan bij Eemdijk

Syrano Morrison vertrekt na één seizoen bij zaterdag Hoofdklasser Swift. De 24-jarige vleugelaanvaller, die afgelopen zomer overkwam van Argon, vertrekt naar Eemdijk, de koploper van de Hoofdklasse B.

Drie keer is scheepsrecht. Al jaren zit Eemdijk achter Morrison aan en nadat de club hem voor het derde jaar op rij benaderde, besloot hij deze keer wel toe te happen. “Eerst werd ik los benaderd, vorig jaar vroeg mijn trainer van Argon (Patrick Loenen, red.) of ik mee wilde gaan, maar telkens hield ik de boot af. Nu dacht ik: laat ik het toch eens proberen. Ik denk dat het voor mij een stap omhoog is. Ze staan bovenaan en de kans is groot dat ze promoveren. Maar zelfs als dat niet lukt, is dit voor mij een stap vooruit.”

Een klein jaar geleden kwam hij via een oproep via Facebook terecht in Amsterdam-Zuid. Een heel gelukkig huwelijk was het niet. Morrison sukkelde veel met blessures en scoorde dit seizoen slechts één keer. “Persoonlijk was het voor mij een lastig jaar. Met het team hebben we wel mooie dingen beleefd. Maar de resultaten vallen een beetje tegen. De ene keer zijn we een paar wedstrijden goed bezig en als er een aantal spelers missen, krijgen we meteen een terugval.”

In zijn laatste maanden wil Morrison nog steeds zijn stempel drukken op de nummer tien van de Hoofdklasse A. “Sinds de winterstop zit ik weer in een goede lijn. Ik ben ervan overtuigd dat ik het seizoen tevreden afsluit. Het was ook een heel lastig besluit om na één seizoen te vertrekken. Maar ik heb met meerdere mensen gesproken en het is voor mij een uitdaging bij Eemdijk. Een dorpje, alles heel hecht. Een team dat werkt en vecht voor elkaar. Ik heb er zin in.”

Foto: José Mol

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)