‘T Knooppunt houdt op te bestaan

Het seizoen 2017/18 lijkt de boeken in te gaan als het laatste seizoen van ‘T Knooppunt. Er worden momenteel gesprekken gevoerd over een doorstart, in een andere plaats en onder een andere naam. Dat bevestigen betrouwbare bronnen aan Het Amsterdamsche Voetbal.

Enkele maanden geleden gingen er al geruchten dat de club bezig was haar laatste adem uit te blazen. Pas een week voor de overschrijvingstermijn werd de definitieve klap met de hamer gegeven en op een enkeling na heeft iedereen voor volgend seizoen onderdak gevonden. Zo gaan Iliass Bouzit en Mo Attaibi naar FC Marlene, spelen Jamal el Ghannouti en Manuel Kuijk volgend seizoen voor FC Eindhoven, verkast Tevfik Ceyar naar fusieclub Futsal Apeldoorn, vertrekt Ismail Ouaddouh naar KK Malle (België) en keert Noureddine Oulad Ben Youssef terug bij ASV Lebo.

De club begon ooit als buurtteam in De Pijp en maakte de afgelopen jaren een flinke opmars. In 2014 promoveerden de Amsterdammers naar de Eredivisie. Twee jaar later werd de beker gewonnen, waarna in 2017 de kers op de taart werd gezet met de felbegeerde landstitel. In Europees verband reikte ‘T Knooppunt afgelopen seizoen tot de Elite Round (laatste zestien). Het landskampioenschap moesten de Amsterdammers dit seizoen aan Hovocubo laten.

Een jaar geleden stelde de club als doel om ‘een topteam uitbouwen met Europese ambities om het imago van de stad Amsterdam te promoten’. Daar komt nu een einde aan. De nieuwe locatie en naam is nog niet bekend. Ook de KNVB heeft officieel nog niets te horen gekregen. De bond laat desgevraagd weten dat ‘T Knooppunt tot 1 augustus heeft om een naams- of locatiewijziging door te voeren.

Foto: Said Ouasti

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)