‘T Knooppunt keert puntloos terug naar Amsterdam

Ze hebben er alles aan gedaan, maar het is ‘T Knooppunt ook in de laatste groepswedstrijd niet gelukt om voor een verrassing te zorgen in de Elite Round van de UEFA Futsal Cup. Na FC Barcelona (6-0) en Pescara (9-1) bleek ook Ekonomac Kragujevac een paar maatjes te groot voor de Amsterdammers: 3-7.

Net als tegen Pescara keek de ploeg van Hicham Benhammou ook tegen de kampioen van Servië tegen een vroege achterstand aan. Ekonomac was levensgevaarlijk in de omschakeling. Na twee minuten gaf Igor een lob precies de juiste snelheid mee om via de paal binnen te vallen, vlak daarna stelde een andere Braziliaan (Thales) de meegelopen Simeun Kopanja in staat de 0-2 te maken.

Pas na de 0-3 van Jovan Lazarevic kwam ‘T Knooppunt beter in de wedstrijd. Een schot van Abdessamad Attahiri werd op tijd weggewerkt door Nikola Matijevic en aanvoerder Jeroen de Groot zag zijn schot door doelman Nemanja Momcilovic uit de korte hoek gehaald worden. Een aansluitingstreffer bleef uit en Ekonomac maakte van de gelegenheid gebruik Nikola Rnic op 0-4 te komen.

In de tweede helft konden de Amsterdammers iets beter partij bieden. Ook nu resulteerde dat niet in een eretreffer. Jamal el Ghannouti mikte van dichtbij hoog over en Tevfik Ceyar schoot recht op Momcilovic. Acht minuten voor tijd was El Ghannouti na een goede beweging wel trefzeker. Dat was de 1-5, omdat daarvoor Srdjan Inankovic profiteerde van een fout in de opbouw bij ‘T Knooppunt.

Toen Iliass Bouzit er uit een vlugge tegenaanval 2-5 van maakte, gloorde er hoop op een kleine comeback. Het bleek ijdele hoop, want in een tijdsbestek van twintig seconden gooide Thales het duel met twee treffers weer op slot. Dat terwijl invaldoelman Khalid Zouyne daarvoor uitstekend stond te keepen. Het Amsterdamse slotstuk was voor El Ghannouti, die de eindstand op 3-7 bepaalde. Een draaglijkere nederlaag voor de Amsterdammers bij hun afscheid van de UEFA Futsal Cup.

Foto Said Ouasti

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)