‘T Knooppunt kent bij ASV Lebo goede generale voor Futsal Cup

‘T Knooppunt kan met een goed gevoel toeleven naar de Elite Round van de UEFA Futsal Cup, volgende week in het Italiaanse Pescara. De ploeg van Hicham Benhammou won de Amsterdamse derby in de Eredivisie zaalvoetbal met 2-3 van ASV Lebo.

De regerend landskampioen trad behoorlijk gehavend aan. Mo Attaibi, Nouredinne Oulad Ben Youssef, Abdessamad Attahiri, Sofian el Adel, Ismael Ouaddouh; allemaal nog geblesseerd of niet fit genoeg bevonden om te spelen. “Die jongens zijn zeker niet gespaard”, zegt Benhammou, om alle twijfels weg te nemen. “Deze wedstrijd leeft enorm in Amsterdam en dan kan je niet zomaar jongens sparen. We weten dat het moeilijk gaat worden in Italië en ook in de competitie willen we mee blijven draaien. Ik ben trots op de jongens die zo diep hebben moeten gaan, ook met veel spelers uit het tweede.”

‘T Knooppunt moest behoorlijk diep gaan in de Calvijnhal. ASV Lebo deed zeker niet onder voor de stadgenoot en kreeg zelfs in de eerste helft de betere kansen. Het onbtrak de ploeg van Calvin Blankendal echter aan wat geluk. Knooppunt-doelman Ennes van Maasbommel bleek niet te passeren, terwijl Ike Neil (kruising) en Zaid el Morabiti (paal) het houtwerk troffen. De individuele klasse van Ilias Bouzit maakte vervolgens het verschil. De jongeling kon de bal na een combinatie met Sofiane el Hahaoui in het lege doel schuiven voor de 0-1 ruststand.

Halverwege de tweede helft profiteerde Bouzit van een verdedigingsfout van ASV Lebo en gaf het laatste zetje: 0-2. Knooppunt was een stuk effectiever dan ASV Lebo. Aan de andere kant vond Ashraf Azzouz tot drie keer toe Van Maasbommel op zijn weg naar een treffer en raakte Neil de lat. Een doelpunt leek er niet meer in te zitten voor de thuisploeg, totdat zij vrijwel uit het niets terug in de wedstrijd kwam. Tot ieders verbazing probeerde Neil een omhaal, en met succes: 1-2.

Drie minuten voor tijd leek de wedstrijd beslist toen Tevfik Ceyar op aangeven van Adil Zouthane de 1-3 binnen schoot. Een time-out en tien seconden later stond het alweer 2-3 door Appie el Azhari. Diezelfde El Azhari kreeg in de slotseconden nog een enorme mogelijkheid op een gelijkmaker, maar schoot in kansrijke positie over. Daardoor bleef een gelijkspel uit voor de thuisploeg.

“Vaak zie je dat clubs rond Europese wedstrijden punten verspelen, maar wij blijven gewoon doorgaan. Als je onder deze druk – er wordt nogal wat van ons verwacht – kan presteren, doe je het heel goed. Het is op dit moment roeien met de riemen die je hebt en dat is gelukt. Zo’n overwinning op dit moment is fijn”, vertelde een tevreden Benhammou. “En winnen maakt iedereen blij.”

‘T Knooppunt neemt op de ranglijst afstand van ASV Lebo. De regerend landskampioen deelt de koppositie met promovendus Amicitia. ASV Lebo bezet de vijfde plaats, op drie punten achterstand. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Eredivisie zaalvoetbal.