‘T Knooppunt moet door nederlaag tegen Volendam op herhaling

Een derde en beslissende wedstrijd moet gaan uitwijzen of ‘T Knooppunt zich plaatst voor de finale van de play-offs voor het landskampioenschap zaalvoetbal. De ploeg van Hicham Benhammou kon een 2-5 overwinning van vorige week in de eigen Sporthallen Zuid geen vervolg geven. Door een 3-4 zege van Volendam treffen beide ploegen elkaar maandagavond opnieuw.

“Volendam heeft terecht gewonnen. Zij vochten voor hun laatste kans”, zei Benhammou na afloop. “Wij zijn aan onze stand verplicht de finale te halen, met de spelersgroep die wij hebben. Dat betekent dat we hebben gefaald, maar we hebben maandag de kans om dat recht te breien.”

In de return liet de regerend landskampioen geen bijzondere indruk achter. ‘T Knooppunt werd in de openingsfase door de paal en doelman Manuel Kuyk, die na lang blessureleed weer onder de lat stond, gered. Verrassend genoeg was de eerste serieuze kans voor de Amsterdammers wel raak. Abdessamad Attahiri leek de bal te verspelen, maar slaagde er vanuit een lastige hoek alsnog in om de 1-0 binnen te schuiven.

Nadat Frank Boogaard de bezoekers enkele minuten voor rust op gelijke hoogte bracht, herstelde Ismail Ouaddouh vlak voor het rustsignaal de voorsprong voor ‘T Knooppunt. Met een 2-1 voorsprong leek de thuisploeg af te stevenen op het finaleticket, maar werd ‘T Knooppunt in de tweede helft verrast door de strijdvaardigheid van de bezoekers. Twee vrije trappen zorgden ervoor dat Volendam aan de leiding ging. Eerst schoot Maurice Buijs zelf raak, even later stelde hij Robin Bont in staat er 2-3 van te maken.

Vijf minuten voor tijd bracht Jamal el Ghannouti de Amsterdammers met een puntertje weer naast Volendam. Met een 3-3 stand op het scorebord en het eind van de wedstrijd in zicht, leek een verlenging de beslissing moeten brengen. Totdat de gasten opnieuw de voorsprong in handen pakten. Van dichtbij liet Bont doelman Kuyk kansloos. Diezelfde Bont kon nog geen vijftien seconden later alvast inrukken nadat hij zijn tweede gele kaart gepresenteerd kreeg.

Met nog twee minuten op de klok en een man meer slaagde ‘T Knooppunt er niet in om een verlenging af te dwingen. Ismail Ouaddouh miste een tienmetertrap en het ontbrak vervolgens aan de juiste afstemming om serieus gevaar te stichten. Doordat beide ploegen één keer hebben gewonnen, volgt er een beslissingsduel. Deze wordt maandagavond 21:30 uur gespeeld in de Sporthallen Zuid.