‘T Knooppunt moet landstitel aan Hovocubo laten

‘T Knooppunt is er niet in geslaagd de landstitel zaalvoetbal te prolongeren. De ploeg van Hicham Benhammou verloor ook de tweede wedstrijd van de finale om het Kampioenschap van Nederland. Hovocubo was deze keer met 3-2 te sterk.

Net als in de heenwedstrijd was Hovocubo messcherp in de afronding, in tegenstelling tot de kansen die de Amsterdammers in de openingsfase kregen. Halverwege keek ‘T Knooppunt al tegen een 2-0 achterstand aan door twee treffers van Faisel Mellah. Die achterstand kwamen de bezoekers niet meer te boven, terwijl er gewonnen moest worden om een beslissende derde wedstrijd af te dwingen.

In de tweede helft kwam ‘T Knooppunt zelfs even met een man minder te staan nadat Jeroen de Groot zijn tweede gele kaart kreeg. Hovocubo maakte goed gebruik van het overtal en vergrootte via Amir Molkârâi de score naar 3-0. Daarna koos Benhammou voor ‘alles-of-niets’ door met een meevoetballende doelman te gaan spelen.

Tevfik Ceyar bracht de spanning terug in de wedstrijd. Hij verraste doelman Dave Stet met een knal in de korte hoek: 3-1. Twee minuten voor tijd maakte Ilias Bouzit er zelfs nog 3-2 van, maar dichterbij kwam ‘T Knooppunt niet om gelijk te maken en een verlenging af te dwingen.

Hovocubo greep voor de vijfde keer in de clubgeschiedenis de landstitel. Eerder dit seizoen werd ook al de beker in de wacht gesleept.